Albania-sjefen frykter norske dødballer

Egil Olsen ville heller møtt Brasil, men veien mot fotball-VM fortsetter mot Albania fredag. Et forsiktig og kompakt Albania tar turen til Ullevaal.

– For oss er det viktig å være balansert og forsiktige, spesielt på dødballsituasjoner. Så må vi være klare til å dra nytte av våre egne kvaliteter når vi får muligheten til det, sier Albanias landslagssjef Gianni De Biasi.

Kaptein Lorik Cana, som spiller i italienske Lazio, er kanskje Albanias største stjerne. En annen kjenning på fredagens motstander er Serie A-veteranen Erjon Bogdani (Siena).

– Vi har et godt lag med mange spillere i store europeiske ligaer, men vår største styrke er nok kompaktheten og den sterke motivasjonen spillerne har for å kle på seg landslagsdrakta. Spillerne har respekt for rollene sine, og et stort ønske om å gi alt for landet sitt, sier De Biasi til fotball.no.

56-åringen har lang fartstid i italiensk fotball. Han har trent lag som Modena, Brescia, Torino og Udinese før han i 2011 fikk jobben som landslagssjef for Albania. I en årrekke spilte De Biasi, som var midtbanespiller, for blant annet Brescia, Palermo og Vicenza. Han fikk også ni kamper for Inter på 1970-tallet. De Biasi er raus med rosen av Drillo.

– Norge har et sterkt lag med en god miks av unge spillere og erfarne kvalitetsspillere. De har mange gode spillere, og prosjektet Egil Olsen har jobbet med i mange år er en styrke for dette laget. Vi kan lære mye av den organiseringen. Vi er et lag som har forandret oss mye, så vi har ingen klar identitet ennå, forteller De Biasi. (©NTB)