Petter Thoresen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Petter Thoresen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Oilers har ikke hørt noe fra KHL

Men Petter Thoresen har fortsatt en drøm om spill i den russiske ligaen.

Stavanger / Bergen (TV 2 Sporten):

– Ja, vi har pratet med noen folk i Stavanger. De har et spennende lag, og jeg forstår at de ser på muligheter for å kunne spille ute i Europa. Diskusjonen er meget seriøs og vi ser på Stavanger som en fremtidig og potensiell nykommer i vår liga, sa KHLs visepresident Vladimir Sjalaev til hockeynytt.no.

Les også: KHL i samtaler med Stavanger

Thoresens drøm
Men ifølge Stavanger Oilers har ikke de hørt noe fra russerne.

– Det kjenner jeg ikke til i det hele tatt. Jeg vet ikke hvor det kommer fra. Vi har aldri fått noen offisiell henvendelse fra KHL og i hvert fall ikke rettet noen henvendelse til dem, sier administrativ direktør Pål Haukali Higson til TV 2 Sporten.

KHL-tankene kom for en dag da Petter Thoresen la det frem som en av sine store drømmer for Stavanger Oilers. Men det er aldri blitt diskutert i klubben.

– Det har ikke vært noen reell problemsstilling hos oss. Det ble luftet av Petter en gang at det ville vært kult å spille i KHL. KHL er jo en spennende liga, men det har aldri vært drøftet realistisk sett, sier Higson.

– Ingen hinder
Dersom det skulle komme en henvendelse fra KHL, så vil klubben selvsagt ta den til etterretning. Og Thoresen mener det er realistisk at et norsk lag kan bli medlem i den russiske proffligaen.

– Det er bare å tredoble budsjettet så kan en spille i KHL. Det handler om penger. Det handler om hva klubben vil. Skal vi ha et lag i Stavanger som spiller i den ligaen og et som spiller i Norge. Det er mange hvis'er ute og går? Men i utgangspunktet er det ingen hinder for at et norsk lag kan spille i KHL, mener Oilers-treneren.

Men han har ikke noe begrep om når det kan bli aktuelt.

– Jeg drømmer en gang i uken om å vinne i lotto. Jeg har ikke noe tidsperspektiv på det heller. Men jeg er helt sikker på at jeg kommer til å vinne i lotto en dag og bli millionær. I forhold til KHL, så har jeg ikke noe tidsperspektiv på det. Men jeg tror det er gjennomførbart, sier Thoresen.

Mandag kveld skal Stavanger Oilers ut i sin andre semifinalekamp mot Lørenskog.

Oilers vant første oppgjør 2-1, og Thoresen forventer en tøff kamp.

– Vi forventer oss en jevn og tøff match igjen. Det var små marginer som avgjorde her sist. Vi må bare sørge for å være like disiplinerte og spille like taktisk klokt, så har vi muligheten til å vinne på Lørenskog og. Ingen tvil om det, sier han.

Se semifinalene i sluttspillet direkte på TV2sumo.no klokken 19.00.