Svindal kjører ikke utfor i NM

Aksel Lund Svindal kjører ikke utfor i NM på Oppdal tirsdag. Han rekker rett og slett ikke fram til konkurransen etter verdenscupfinalen.

Svindal kjørte storslalåm i Lenzerheide lørdag. Det endte med at han kjørte ut i første omgang, og dermed var verdenscupsesongen over for hans del.

– Jeg kommer til å kjøre så mye jeg kan i NM, men mesterskapet starter før jeg er ferdig her i Lenzerheide, så jeg vet ikke om jeg kan få med alt, sa Svindal til NTB i forrige uke.

Det var utfortrening på Oppdal både søndag og mandag. Dette kunne ikke Svindal rekke å få med seg, og dermed kan han heller ikke stille i NM-rennet i utfor tirsdag, for reglene sier at de som kjører utfor må ha minst en gjennomkjøring.

– Aksel ville gjerne kjørt, men han har en del forpliktelser, blant annet i forhold til sponsorer etter at verdenscupen er over, så han rakk ikke utforrennet, sier landslagstrener Håvard Tjørhom til nettavisen.no.

Arrangørene på Oppdal er selvsagt skuffet over at Svindal ikke stiller i utforrennet tirsdag, men den norske utforverdensmesteren kommer til å kjøre de resterende øvelsene i NM senere i uken. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2