Hendrie
Hendrie

Slik gikk han fra Premier League-millionær til fattiglus

Les historien til Lee Hendrie.

Med jevne mellomrom dukker det opp historier om fotballspillere som gambler og spiller vekk alle pengene de har lagt seg opp i løpet av karrieren. For noen blir overgangen til et vanlig arbeidsliv for tøft å takle. Den tidligere Aston Villa-spilleren Lee Hendrie tjente over 250 000 kroner i uken på det meste. Det medførte også dyre vaner.

Hendrie tapte nesten 90 millioner kroner etter at Premier League-karrieren tok slutt. Feilinvesteringer, en dyr skilsmisse og et heftig pengeforbruk sørget for at Hendrie til slutt ble slått personlig konkurs.

– Jeg tjente spektakulære summer fra jeg var 21 år til jeg var 33 år. På et tidspunkt tjente jeg over 250 000 kroner i uken. Nå spør jeg meg selv hvordan jeg klarte å bruke så mye penger hele tiden, sier Hendrie til BBC-programmet «4's You and Yours».

– Jeg antar at man blir vant til å ha fine ting og gjøre ting vanlige personer ikke kan. Fotball er kjent for flotte biler, flotte hus, dyre ferier og dyre klær. Det er lett når du har penger, sier Hendrie.

Les også: Neymar kan gå personlig konkurs
Les også: Newcastle-manageren fryktet hevnaksjoner

Konkurs
Hendrie er en av en lang rekke fotballspillere som har gjort dårlige investeringer underveis og etter karrieren. John Arne Riise, Brad Friedel, Keith Gillespie, Celestine Babayaro, Eric Djemba-Djemba og John Barnes er bare noen eksempler på spillere som er blitt slått konkurs.

Hendrie investerte pengene sine på boligmarkedet. Det gikk ikke slik han hadde håpet. En dyr skilsmisse forverret situasjonen. Hendrie prøvde å ta sitt eget liv ved to anledninger.

– Hvis jeg sier at jeg gamblet bort pengene eller ikke brydde meg om pengene, så ville ikke det være sant. Min intensjon var å forsørge familien min og investere pengene, sier Hendrie.

Sendte kompisene til Spania
Den tidligere Premier League-spilleren tok også gode vare på «vennene» sine da han var på topp. Av og til arrangerte Hendrie elleville fyllefester med kompisene sine.

– Vi kunne drikke hele dagen. Plutselig kunne jeg be gutta om å hente passene sine. Jeg tok ut så mye penger som mulig og dro til nærmeste flyplass. Der betalte jeg for billetter til neste avgang til Mallorca eller Marbella. Jeg husker at jeg våknet opp på flyplassen i Birmingham med masse penger som falt ut av lommene mine, sier Hendrie til The Mirror.

35-åringen betalte gode penger til rådgivere som skulle forvalte formuen. Hendrie fikk hele tiden beskjed om at alt var ok. Helt til en advokat ringte ham og sa at han hadde store pengeproblemer. På det tidspunktet var fotballkarrieren til Hendrie på hell. Et mislykket opphold i Derby gjorde at ingen klubber ville ha ham.

Les også: PSG raknet med Beckham fra start
Les også: Lampard i 200 da Chelsea klatret til tredjeplass: – En absolutt legende

Økonomisk rådgiver
Hendrie begynte å frykte at han aldri ville få en kontrakt igjen.

– Jeg satt i huset mitt og så målene mine om igjen og om igjen. Jeg ønsket kun å spille fotball, sier Hendrie.

Nå spiller Hendrie for non-league-klubben Tamworth. Han er blitt økonomisk rådgiver for fotballspillere som havner i uføret.

– Jeg blir nok sett på som en arrogant fotballspiller og Don Juan, men jeg er ingen dårlig person. Jeg håper at mine erfaringer kan hjelpe andre til å søke hjelp, sier Hendrie.