Vieiraidrammen
Vieiraidrammen

Vieira hyller Ronny Deila: – Han kan bli en stor manager

Fotballegenden Patrick Vieira var på plass i Drammen da Strømsgodset sesongåpnet.

Strømsgodset slo søndag Sandnes Ulf 2–0 hjemme på Marienlyst. En av dem som satt på tribunen var tidligere verdensmester og Arsenal-legende Patrick Vieira.

– Vi deler den samme filosofien
Franskmannen representerer Manchester City som de siste årene har hatt et tett samarbeid med Drammens-klubben.

Les også:Strømsgodset leier unggutt fra Manchester City
Les også:Strømsgodsets nye spissduo imponerte

– Jeg er her for å besøke klubben. Forholdet mellom Manchester City og Strømsgodset er veldig bra. Vi har noen spillere som skal i aksjon i kveld, så jeg synes det er fint å komme hit å se hvordan spillerne gjør det, men også for å se hvordan de som jobber i denne klubben har det, sier han til TV 2 Sporten.

Se hele intervjuet med Patrick Vieira i videovinduet over

Trenerens filosofi her er fantastisk. Jeg liker det faktum at de spiller fotball. Det er den beste måten spillerne kan lære på.

– Hvorfor tror du på denne klubben?

– Fordi vi deler den samme filosofien. Jeg synes Strømsgodset er en av de beste klubbene vi kan sende spillerne våre til for å utvikle seg. Trenerens filosofi her er fantastisk. Jeg liker det faktum at de spiller fotball. Det er den beste måten spillerne kan lære på, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Thomas Sørum fant raskt tonen med Peter Kovacs i Strømsgodset (Foto: Thomas Winje Øijord/NTB scanpix)
Thomas Sørum fant raskt tonen med Peter Kovacs i Strømsgodset (Foto: Thomas Winje Øijord/NTB scanpix)

Hyller Deila
Den tidligere Arsenal-kapteinen er full i lovord om Ronny Deila, og tror han vil nå langt som trener.

Han har et en fantastisk fremtid. Jeg tror han kan bli en stor manager. Han gjør en fantastisk jobb.

– Han har en fantastisk fremtid. Jeg tror han kan bli en stor manager. Han gjør en fantastisk jobb. Jeg var å så de da de spilte mot Atlético Madrid for noen år siden. Måten de spilte på var veldig positiv. Og selv om ikke klubben er stor så har han gjort det utrolig bra i ligaen. Det viser bare hvor bra han er, og hvor bra han jobber med laget, sier han.

Han tror samarbeidet med Deila vil vare i lang tid fremover.

– Jeg tror forholdet vårt er helt i startfasen. Jeg tror han kan tilføre denne klubben veldig mye, akkurat som vi kan. Derfor er det viktig at vi utveksler ideer. Vi deler den samme filosofien, og har samme oppfatning av hva spillet handler om. Det er derfor vi har bestemt oss for å samarbeide med denne klubben. Måten de spiller på og utvikler sine egne spillere er veldig interessant for oss. sier han.