NorwichMontasjeWeb
NorwichMontasjeWeb
NorwichKranglingWeb3
NorwichKranglingWeb3

Norwich offer for tre handssituasjoner: – Dette med «unaturlig» forstår jeg ikke

Rødt kort til keeper, straffespark til Sunderland og reprise av lørdagens «Fellaini-blemme» skapte høylydte reaksjoner i TV 2s Premier League-studio.

Sunderland-Norwich 1-1
Se diskusjonen rundt situasjonene i 1.omgang i videovinduet øverst!

Oppgjøret mellom Sunderland og Norwich på Stadium of Light så lenge ut til å gå Norwichs vei, men etter en tidlig ledelse via Wes Hoolahan ble de kanarigule offer for tre kontroversielle dommeravgjørelser.

Både da keeper Mark Bunn ble utvist og da Sébastien Bassong fikk straffespark mot seg da ballen spratt i brystkassen hans og videre ned i armen dømte Chris Foy i hjemmelagets favør, og dermed fikk Sunderland utligne fra straffesparkmerket mot ti mann.

Etter hvilen ble det flere kontroverser fra dommerteamet, da Sunderlands Danny Rose handset innenfor 16-meteren og kun frispark ble dømt i bortelagets favør, mens Grant Holt trolig var heldig som unnslapp det røde kortet da han gikk hardt inn i en duell med Simon Mignolet.

Flere scoringer ble det uansett ikke, for tross den spillermessige underlegenheten klamret Norwich seg til 1-1-resultatet og dro fra nord-øst med et viktig bortepoeng.

Se TV 2 Sportens sammendrag av kampen her. Artikkelen fortsetter under videovinduet!

704513

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Rødt kort til keeper
Først fikk keeper Mark Bunn se det røde kortet da han forsøkte å stoppe et håpløst tilbakespill fra Michael Turner med brystkassen, men i stedet fikk ballen opp i underarmen. Det ledet til store diskusjoner i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Turner gjør ikke akkurat keeperen noen tjeneste, men det ser ut som om ballen treffer keeperen i midjen for så å gå opp i underarmen. Det er uansett veldig, veldig strengt, sa Thomas Myhre.

KASTET HANSKENE: Mark Bunn måtte forlate banen på Stadium of Light, og var fly forbannet. (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
KASTET HANSKENE: Mark Bunn måtte forlate banen på Stadium of Light, og var fly forbannet. (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

– Det eneste som gir tvil er måten armen hans er plassert, men dommeren burde brukt fornuft og gikk gult kort og frispark, mente Trevor Morley.

– Jeg sympatiserer veldig med ham. Han gjør det rette, kommer ut og prøver å bruke kroppen sin. Da må du stabilisere kroppen. Det er ikke klønete, han kommer ut i full fart, gir alt i situasjonen, og da er det naturlig at armene kommer opp der, sa Erik Thorstvedt.

Akkurat på det punktet rundt hvorvidt det var naturlig for Norwich-keeperen å komme ut slik reagerte Trevor Morley.

– Jeg mener ikke det er naturlig. Han har gitt dommeren sjansen her. Keeperen vet at han er utenfor boksen, og jeg mener at han burde tenke på det. Han har armene litt ut, og det gir mulighet for at ballen treffer armen, sa den tidligere Premier League-spissen.

– Joda. Det er vanskelig å arrestere dommeren på det. Men hvor mye fordel drar han av det? Jeg synes det er strengt, sa Thomas Myhre.

– Du bruker jo ikke bare beina. Hele kroppen henger sammen når du hopper, mente Erik Thorstvedt.

– Det er ikke naturlig. Dessverre gir det dommeren muligheten til å gi det røde kortet, sa Morley.

Se studiodiskusjonen her:

Straffe mot Bassong
Som om ikke det var nok gikk vondt til verre for Norwich under ti minutter senere. En langpasning fra Sunderlands bakre firer ble slått mot en angriper i offsideposisjon, uten at assistentdommeren løftet flagget av den grunn. Det han derimot løftet flagget for var inmntredenen til Sébastien Bassong, som mannen på sidelinjen mente hadde handset da han skulle kontrollere ballen.

NoriwchPasningWeb2
NoriwchPasningWeb2

Dermed ble det straffespark til Sunderland, som Craig Gardner banket nådeløst i nettet bak den innbyttede burvokteren Lee Camp.

– Bassong bruker brystet først. Ballen er klart borti hånden, men det er veldig strengt. To slike avgjørelser som er hårfine er ekstremt, sa Thomas Myhre.

Erik Thorstvedt stilte spørsmål ved hvordan man definerer hva som er naturlig og unaturlig posisjon for armen.

– Dette med «unaturlig» forstår jeg ikke helt. For meg er det helt naturlig at han har armen der ute, sa den tidligere landslagskeeperen.

– Jeg er enig i det. Jeg mener ikke det er straffespark. Det er ikke bevisst. Den med keeperen hadde han armene i en dum posisjon, men her er det ikke slik, sa Trevor Morley.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NorwichHandsWeb
NorwichHandsWeb

Rose handset - kun frispark
Etter hvilen oppstod det nye situasjoner som skapte diskusjon, først da Danny Rose ble truffet i armen innenfor 16-meteren, og dommerteamet kun dømte frispark.

– Det er soleklart innenfor. Det er hands, det er innenfor, og da er det straffespark til Norwich, sa Thomas Myhre.

– Vi så det med en gang, vi tenkte at det var innenfor. Og reprisene viser det også, sa Trevor Morley.

Holt burde vært utvist
Den éne situasjonen som gikk for Norwich kom sent i kampen, da innbytter Grant Holt fikk ballen for langt foran seg alene med keeper og valgte å fullføre taklingen og traff Simon Mignolet.

– Måten han gikk inn mot Mignolet på fikk meg til å grøsse. Jeg mener det er et klokkeklart rødt kort. Mignolet kunne like greit blitt båret bevisstløs av banen, sa Thomas Myhre etter kampslutt.

– Jeg tror han er irritert på seg selv etter det første touchet, og det der skulle vært et direkte rødt kort.

Det ble dog kun med det ene røde kortet for Norwich, og ett poeng til hvert lag på Stadium of Light.

Se studio diskutere de to situasjonene i 2. omgang her:

704498

Hva synes du om alle kontroversene? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!