Dronningen tilbake på tronen

Kunstløpdronningen Kim Yu-na er tilbake på tronen. I sitt comeback leverte hun et majestetisk friløp og tok VM-gull med klar margin.

Den sørkoreanske 22-åringen tok to sesongers pause etter å ha vunnet VM og OL, men hun viste få tegn på rust etter det lange fraværet. I sin store internasjonale konkurranse etter pausen dominerte hun og tok en overlegen seier foran italienske Carolina Kostner og japanske Mao Asada.

Et friløp til musikk fra Les Misérables overbeviste både dommerne og publikum, som reiste seg i beundring før hun var ferdig. Applausen var tordnende.

– Jeg var faktisk veldig nervøs under oppvarmingen, men fordi jeg var sist i min gruppe hadde jeg tid til å roe meg, sa Kim gjennom en tolk.

Kostner gjorde det hun kunne for å utfordre Kim og leverte et modig friløp etter at hun begynte å blø neseblod rett før hun skulle i aksjon. Hun dryppet blod utover isen under sin Bolero, men hun falt på sitt siste hopp, en trippel Lutz, og måtte nøye seg med å knipe bronsen 1,42 poeng foran Asada, men 20,42 bak Kim.

– Det var ikke lett, for jeg blødde hele tiden. Jeg er stolt av det jeg gjorde, sa Kostner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2