Edvald Boasson Hagen copy
Edvald Boasson Hagen copy

Edvald kopierer sykkelkongens vinnerformel

Edvald Boasson Hagen har kopiert vinnerformelen til lagkamerat Bradley Wiggins - og håper det skal gi suksess i klassikerne.

Sky-rytteren kommer nemlig direkte til Milano-Sanremo fra en ti dagers høydesamling på Tenerife. I 2000 meters høyde har klassikersyklistene på det britiske storlaget forberedt seg til storløpene, som nå kommer på rekke og rad.

– Dette er første gang jeg har drevet med høydetrening, og jeg er spent på effekten, forteller Boasson Hagen når TV 2 møter han på hotellrommet hans i utkanten av Milano.

– Laget har god erfaring
Mens de fleste konkurrentene enten har syklet Tirreno-Adriatico, eller Paris-Nice, så har Boasson Hagen og co droppet ritt i denne perioden for utelukkende å konsentrere seg om å trene.

– Er dette litt smågambling av dere?

– Jeg vet ikke helt. Bradley (Wiggins) gjorde det i fjor, med først å være treningssamlinger og deretter dra direkte på ritt. Og det virker jo som om det fungerte, svarer han med et smil.

– Så selv om klassikerdelen av Sky ikke har gjort dette før, så har laget god erfaring med å gjøre det på denne måten. Men det blir uansett spennende å se effekten det gir, legger han til.

TV 2 Play: Se lengre intervju med Boasson Hagen og Alexander Kristoff

– Paris-Roubaix er hovedmålet
Søndag er det klart for 298 km lange Milano-Sanremo. Boasson Hagen blir nevnt som en av outsiderne i rittet, der Peter Sagan er rytteren som alle vil slå.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å merke en boost av formen fordi jeg har forberedt meg i høyden. Det er vel mer det at vi har fått lagt ned mye bra trening, som jeg håper å få et bra utbytte av, forteller Sky-rytteren.

– Uansett så er det ikke nå jeg skal være i toppform, det er først om et par uker i Paris-Roubaix. Det er også hovedmålet mitt denne våren.

I Milano-Sanremo får Boasson Hagen en delt kapteinsrolle med Geraint Thomas.

– Han er fri til å bli med på brudd, mens jeg blir satset på i spurten, dersom det ender med det, forteller Boasson Hagen.