Viktig Southampton-seier over Liverpool

Southampton stanset Liverpools seiersrekke med 3-1 lørdag og tok samtidig tre viktige poeng i kampen for overlevelse i Premier League.

Liverpool kjemper stadig om å bli blant de fire beste lagene i den engelske eliteserien, men var ikke nærheten av å ta sin fjerde strake serieseier i Southampton.

Etter fem minutter fikk Brendan Rodgers' menn en kalddusj da Morgan Schneiderlin sendte vertene i ledelsen etter et flott angrep. Målet preget bortelaget, og det var Southampton-spillerne som virket mest sultne på seier.

Drøye halvtimen var spilt da Saints-toppscorer Rickie Lambert fikk sjansen på frispark i god posisjon. Han sendte ballen via Daniel Sturridge og i mål bak en utspilt Brad Jones.

Formspilleren Philippe Coutinho var god for Liverpool og fikk vist seg fram med en viktig redusering like før pause. Etter flere gode skuddsjanser var det brasilianeren som iskaldt scoret.

Etter hvilen slet gjestene med å skape store sjanser mot et disiplinert Southampton-lag. Og ti minutter før slutt var det i stedet vertene som trygget seieren. Jay Rodriguez fikk hjelp av et svakt Liverpool-forsvar, men gjorde en god jobb da han ordnet 3-1-seier. (©NTB)