Aalesund utklasset Haugesund

Jan Jönsson kan være godt fornøyd med sin første eliteseriekamp som Aalesund-trener. Tangotrøyene knuste Haugesund 3-0 på hjemmebane lørdag.

Tre scoringer før pause gjorde gjestene sjanseløse i å få med seg poeng hjemover fra Nordvestlandet. Aalesund var best i det meste og kunne også scoret flere ganger i årets første kamp.

Åtte minutter tok det før Per Morten Kristiansen måtte plukke den første ballen ut av nettet. Leke James spurtet mot dødlinjen og slo en 45-graders pasning til Tremaine Stewart. Vegard Skjerve var uheldig og styrte jamaicanerens skudd i eget mål.

Aalesund fortsatte å presse høyt og fikk betalt igjen i det 36. minutt. Umaru Bangura fikk ikke klarert Stewarts innlegg lenger enn i beina på Michael Barrantes. Fra 12-13 meter fyrte costaricaneren ballen i mål med et kontrollert volleyskudd.

Fem minutter senere viste Barrantes igjen at han er livsfarlig rundt motstanderens straffefelt. Han fikk ballen fra Fredrik Ulvestad, og fra rundt 20 meter sendte han den inn nede i lengste hjørne. Kristiansen var noen centimeter for kort til å nå ballen.

AaFK startet også annenomgangen best, men etter en drøy times spill fikk Haugesund to gode sjanser. Først reddet Jo Nymo Matland avslutningen fra Tor Arne Andreassen like foran målstreken. På den påfølgende corneren var Sten Grytebust kjapt nede og reddet headingen fra Alexander Søderlund. (©NTB)