MØTER PRESSEN: Sølvet gikk til Therese Johaug, gullet til Marit Bjørgen og bronsen til  Heidi Weng i lørdagens skiathlon i  i ski VM. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
MØTER PRESSEN: Sølvet gikk til Therese Johaug, gullet til Marit Bjørgen og bronsen til Heidi Weng i lørdagens skiathlon i i ski VM. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Weng liker seg i skyggen av Bjørgen og Johaug

– Jeg kan kose meg litt og slappe mer av enn det de kanskje gjør.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Heidi Weng fikk sitt definitive gjennombrudd som toppløper da hun kapret gull på stafetten og bronse på jaktstarten under VM i Val di Fiemme.

Les også: Johaug jakter bestefarklem fra Kong Harald

Liker seg i skyggen
21-åringen seiler opp som et av Norges største fremtidshåp på kvinnesiden, men for øyeblikket er hun komfortabel med å stå i skyggen av enerne Marit Bjørgen og Therese Johaug.

– Jeg synes det er greit at de får mest oppmerksomhet. Jeg kan kose meg litt og slappe mer av enn det de kanskje gjør. Det er greit at de tar den store støyten, det er dem folk har størst forventninger til. Det er greit for meg i alle fall, sier Weng til tv2.no.

En ting er i alle fall sikkert, formen til Weng er bra for tiden. Tredjeplass i Lahti og andreplass på sprinten i Drammen fører til forventninger til 21-åringen.

– Jeg har gjort det bra de siste ukene, og folk tror kanskje at jeg er i veldig god form. Det vet jeg jo at jeg er, men det er en tremil og det er litt tøft ennå. Dersom det går bra i morgen, så er jo det veldig positivt, sier Weng.

For tremila er en styrkeprøve Weng tror kan bli litt for tøff, det på tross av solid formstigning.

– Det har vært tungt føre og alt kjennes litt tungt ut, men jeg vet at jeg har vært i god form den siste uka. Det gjør at jeg får bedre selvtillit.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Weng (Foto: YVES HERMAN/Reuters)
Weng (Foto: YVES HERMAN/Reuters)

– Surt å delta i prøve-VM
Weng fikk ikke muligheten til å delta da VM-sirkuset rullet inn i Oslo for to år siden, men hun minnes første gang hun gikk en tremil i Holmenkollen. Den gang var hun langt mer uerfaren og opplegget var ikke helt det samme som i dag.

– Jeg gikk prøve-VM her. Det var egentlig veldig surt å få gå da. Jeg hadde aldri gått en tremil og visste egentlig ikke hvor langt det var. Det blir nok litt annerledes nå. Jeg får hjelp med ski og det er ikke far som smører skiene, nå er det ordentlig og litt mer seriøst. Det blir gøy, sier Weng, som fikk kjenne på Kollen-stemningen også under prøve-VM.

– Under prøve-VM var det også veldig god stemning, det er det som er moro. Når du er sliten så heier publikum deg frem, da blir du litt mer giret.

Nå gleder hun seg til å vise seg frem på hjemmebane foran elleville nordmenn i Holmenkollen.

– Det er et vanlig skirenn, men spesielt siden det er på hjemmebane. Jeg skal gå så fort jeg kan, jeg får liksom ikke gjort noe hokus pokus, sier Weng.