Wayne Rooney scorer mot Reading. (Foto: Jon Super/Ap)
Wayne Rooney scorer mot Reading. (Foto: Jon Super/Ap)
RooneyJubelWeb
RooneyJubelWeb

Wayne Rooney sikret Manchester United 15 poengs ledelse

Engelskmannens scoring i 1. omgang var nok for titteljagende røde djevler hjemme mot Reading.

Manchester United-Reading 1-0
Sjekk videosammendrag i videovinduet øverst!

Etter Manchester Citys 0-2-tap på Goodison Park mot Everton tidlig lørdag kunne Manchester United sikre seg 15 poengs ledelse på sine erkerivaler med seier hjemme mot Reading i kveldskampen.

Reading under sin midlertidige manager Eamonn Dolan lå strukturert og hindret de røde mye rom, men takket være en Wayne Rooney-scoring i 1. omgang ble det likevel en komfortabel seier for de røde djevlene.

– Det var en stor seier, og nå er vi i en virkelig god posisjon. Vi må være profesjonelle og prøve å vinne kampene våre, sa Rooney etter kampslutt.

Når ni kamper gjenstår har dermed Sir Alex Fergusons lag en 15 poengs ledelse på toppen av Premier League-tabellen, og har langt på vei avgjort det hele.

– Vi forventet en tøff kamp, for det skjer ganske ofte at et lag får en reaksjon når de skifter manager. Vi fikk det fra Reading i dag, men heldigvis for oss klarte de ikke å skape noen sjanser. Nå må vi vinne vår neste kamp borte mot Sunderland, og så har vi City hjemme etter FA-cupkampen mot Chelsea, sa Sir Alex Ferguson etter kampslutt.

– Nå er det omtrent 100 prosent i boks. Nå er det 15 poeng, men jeg tror Sir Alex Ferguson virkelig vil gruse Manchester City. Jeg tror han drømmer om å vinne med 20 poeng, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Har du Rooney på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Rolig åpningskvarter
Åpningskvarteret på Old Trafford var muligens preget av at Reading hadde fått ny manager, for det var to lag som ikke evnet å komme til noe som i det hele tatt lignet på målsjanser.

Midlertidig manager Eamonn Dolan så ut til å ha fokusert på å ligge dypt i en 4-5-1-formasjon, og selv Manchester Uniteds ultraoffensive lagoppstilling slet med å komme gjennom den blå og hvite muren.

Wayne Rooney feirer scoring. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Wayne Rooney feirer scoring. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Rooney banket inn sesongens tolvte
Da drøye 20 minutter var spilt skulle dog nullen ryke for gjestene, da Rio Ferdinand bestemte seg for å sette fart fra de bakre rekker. Midtstopperen vippet ballen med seg og fant deretter Wayne Rooney, som banket til fra like utenfor 16-meteren.

En uheldig Alex Pearce prøvde å blokkere, men alt han klarte å gjøre var å sette sin egen keeper Stuart Taylor ut av spill ettersom ballen traff ham på baksiden av foten og dalte i en bue over keeper i mål til 1-0 for hjemmelaget. Dermed hadde Wayne Rooney scoret sitt tolvte Premier League-mål for sesongen.

For Rio Ferdinand var det faktisk bare karrierens andre målgivende pasning i Premier League. Den forrige kom mot Birmingham i 2007, da han foret Cristiano Ronaldo.

– Det er ganske sykt, for han er jo flink med ballen. En skulle jo tro at han hadde levert noen gode langpasninger, men neida, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Raskere ut av startblokkene etter hvilen
Til tross for ledermålet eksploderte ikke de røde, og omgangens andre store sjanse kom faktisk til bortelaget. Hal Robson-Kanu leverte et kjempeskudd fra distanse etter en drøy time, og ballen strøk David De Geas lengste stolpe. Flere mål ble det dog ikke til noen av lagene før hvilen, og med det gikk lagene i garderoben på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

RUVET I LUFTEN: Nemanja Vidic ryddet opp det meste i stor stil og bidro til at Manchester United holdt nullen på Old Trafford. (Foto: Nigel French/Pa Photos)
RUVET I LUFTEN: Nemanja Vidic ryddet opp det meste i stor stil og bidro til at Manchester United holdt nullen på Old Trafford. (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Da lagene møttes på Madejski Stadium i høst skapte Reading store problemer for Manchester United takket være Nicky Shoreys dødballer, og i 2. omgangs åpningsminutter fikk Reading to kjappe cornere som begge nok skapte litt frykt hos hjemmefansen. Den første førte til en klabb-og-babb-situasjon som til slutt endte med corner nummer to, mens den andre varianten på enkelt vis ble klarert av Nemanja Vidic.

På den første corneren ville også Reading ha straffespark etter at Nemanja Vidic gikk i kroppen på Adrian Mariappa. I TV 2s studio etter kampslutt var man enige om at den situasjonen fort kunne gitt straffespark til gjestene.

– Så strake armer, uten å være i nærheten av å ta ballen, da mener jeg at han lever farlig, sa Petter Myhre.

– Du kan ikke gjøre sånn som det der. Du kan ha kontakt, men med en gang du dytter er det noe helt annet, sa Erik Thorstvedt.

– Det skal utrolig mye til at det dømmes straffespark mot Manchester United på Old Trafford, sa Thomas Myhre.

Farlig van Persie-frispark
Etter en drøy time var det Manchester Uniteds andre stjernespiss sin tur til å forsøke å finne nettmaskene. Wayne Rooney ble felt og Robin van Persie fikk forsøke seg på det påfølgende frisparket fra langt hold. Skuddet var godt, men en våken Stuart Taylor var med på notene og slo ballen unna med en god redning.

Rooney ønsket seg nok meget gjerne også et andre mål, og fem minutter før slutt var han nære på da Ryan Giggs og Danny Welbeck kombinerte fint. Angrepsspilleren skjøt knallhardt, men avslutningen suste over tverrliggeren til Stuart Taylor uten tellende resultat.

På overtid var Robin van Persie nære på å doble ledelsen med et spektakulært brassespark, men nederlenderens avslutning gikk dessverre for hjemmelaget over mål.

Ryan Giggs mot Reading. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Ryan Giggs mot Reading. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Manchester United: David De Gea - Chris Smalling, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Alexander Büttner - Anderson, Ryan Giggs - Ashley Young, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Robin van Persie
Innbyttere: Anders Lindegaard, Jonny Evans, Antonio Valencia, Michael Carrick (for Young, 74.), Nick Powell, Shinji Kagawa (for Anderson, 85.), Javier Hernández

Reading: Stuart Taylor - Stephen Kelly, Alex Pearce, Adrian Mariappa, Nicky Shorey - Jem Karacan, Mikele Leigertwood - Jobi McAnuff, Hal Robson-Kanu, Garath McCleary - Noel Hunt
Innbyttere: Alex McCarthy, Chris Gunter, Sean Morrison (for Kelly, 88.), Ian Harte, Hope Akpan, Adam Le Fondre (for Robson-Kanu, 70.), Nick Blackman (for Hunt, 70.)

RooneyJubelWeb
RooneyJubelWeb