SaintsFeiring
SaintsFeiring
RodriguezFeiringWeb
RodriguezFeiringWeb
LambertGoalWeb
LambertGoalWeb
SchneiderlinGoalWeb
SchneiderlinGoalWeb

Liverpool rundspilt av bunnlag: – Meget, meget svakt forsvarsspill

Mauricio Pochettinos lag tok viktig seier i bunnstriden og stoppet Liverpools solide rekke.

Southampton - Liverpool 3-1
Se videosammendrag i vinduet øverst!

Liverpool dro til borteoppgjøret med Southampton på jakt etter en ny trepoenger, men kom kraftig ned igjen på jorden på sørkysten.

Morgan Schneiderlin og Rickie Lambert sørget for 2-0-ledelse, før Philippe Coutinho reduserte på overtid i 1. omgang.

Et offensivt sterkt Southampton-lag imponerte hjemmefansen på St. Mary's, og da Jay Rodriguez satte inn 3-1-målet i andre halvdel av 2. omgang var kampen avgjort, og dermed tok Saints viktige poeng i nedrykksstriden.

– Det var viktig og det var imponerende. De gikk i strupen på Liverpool i 1. omgang, og selv om Liverpool fikk reduseringen hadde Liverpool veldig lite å by på. Veldig imponerende av Southampton, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

TV 2 Play: Se TV 2s reporter Lars Sivertsen intervjue Rickie Lambert etter kampslutt her

– De greier seg i divisjonen. Her ligger det et grunnlag for å bygge et eller annet. Det blir spennende å se om de både greier seg denne sesongen og kan ta et steg opp neste år, sa Erik Thorstvedt.

Liverpool gikk dog på et stort bananskall i kampen om en plass i Europa, og særlig Martin Skrtel fikk gjennomgå i TV 2s studio etter kampslutt.

– Det er meget meget svakt forsvarsspill. Når du har sånne dager på jobben er det ingen tvil om at du vil være helt andre steder enn på en fotballbane, sa Petter Myhre om de rødes slovakiske stopper.

– Det var ikke på nivå med det vi har vist den siste tiden. Men Southampton fortjener honnør for måten de spilte på på hjemmebane. Når du møter et nyopprykket lag må du forvente det, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampslutt.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Schneiderlin sørget for drømmestart
Allerede etter drøye fem minutter smalt det på St. Mary's Stadium, og det var hjemmelaget som scoret kampens første mål. Et delikat innlegg fra Gastón Ramirez fant hodet til Jay Rodriguez, som elegant headet tilbake i feltet. På et dypt løp fra sin midtbaneposisjon kom Morgan Schneiderlin susende, og med en vakker flikk sendte han Saints i ledelsen med sitt femte mål for sesongen.

Liverpool var rystet, og bare fem minutter senere burde Rickie Lambert doblet ledelsen. Helt alene med Brad Jones sviktet dog storscoreren, og skjøt midt på Liverpools sisteskanse.

SchneiderlinGoalWeb
SchneiderlinGoalWeb

Southampton fortsatte å kjøre showet på sørkysten, og både Gaston Ramirez og Jay Rodriguez forsøkte seg med langskudd i minuttene som fulgte. Heldigvis for Liverpool var keeper Brad Jones den mest våkne av gjestene, og dermed holdt burvokteren de for anledningen sortkledte inne i kampen i denne perioden av kampen.

Etter drøye 20 minutter burde det dog stått 2-0. Adam Lallanas lobb ble reddet av Jones, men på returen på så å si åpent mål fikk Jay Rodriguez muligheten. Dessverre for vertene hadde spissen ryggen mot mål, og måtte avslutte med et slags halvtliggende brassespark, og da gikk avslutningen over det tomme Liverpool-målet uten tellende resultat.

Lambert doblet ledelsen
Etter en drøy halvtime måtte Southampton foreta et bytte i midtforsvaret, da Jos Hooiveld ble tvunget til å forlate banen med en skade, men til tross for at Vegard Forren satt på Saints-benken var det José Fonte som kom innpå. Portugiseren er dermed fremdeles rangert foran nordmannen i hjemmelagets midtstopperkø.

LambertGoalWeb
LambertGoalWeb

Kun noen små minutter etter stopperbyttet doblet Southampton-ledelsen. Toppscorer Rickie Lambert fikk muligheten og skjøt på et frispark fra meget langt hold, men ettersom muren hoppet og Daniel Sturridge ble truffet i skinken skiftet ballen retning og satte Brad Jones ut av spill. Ballen trillet i motsatt hjørne til 2-0-ledelse og Lamberts 13. ligascoring for sesongen.

Rundt fem minutter før pause oppstod det store sjanser til begge lag. Først var det Jay Rodriguez som lekkert tok ned ballen med Martin Skrtel i rygg og avsluttet like utenfor lengste stolpe, før Liverpool deretter fikk sin første store sjanse i omgangen. Philippe Coutinho ble spilt gjennom alene med keeper, men strålende keeperarbeid av Artur Boruc sørget for europeisk seier i den polsk-brasilianske duellen.

Southampton sløste - Liverpool reduserte
På andre siden var Southampton enda ikke ferdig med å skape sjanser, og to minutter før pause førte flott pasningsspill til at Adam Lallana fikk muligheten fra kloss hold. Dessverre for Saints skjøt midtbanestjernen like utenfor.

I stedet for at Southampton gikk opp til 3-0 ble det i stedet scoring på motsatt side, da Philippe Coutinho fortsatte sin gode form. Et glimrende overlegg fra Luis Suárez fant Steven Gerrard, som headet tilbake til Daniel Sturridge. Spissen skjøt fra kloss hold, men ble blokkert, og andreballen falt til Coutinho som scoret sitt andre mål på fire Premier League-kamper for Brendan Rodgers' lag.

Artikkelen fortsetter under bildet!

CoutinhoGoalWeb
CoutinhoGoalWeb

Tam start i 2. omgang
Andre omgang startet i et bektraktelig lavere tempo enn det den første hadde gjort, og mye av grunnen til det var nok at hjemmelaget la seg dypere i banen. Liverpool hadde ballen mer, men kom ikke til de store sjansene i åpningskvarteret av omgangen.

Den første reelle avslutningen på mål kom etter 64 minutter, da Luis Suárez forsøkte seg på frispark fra langt hold. Uheldigvis for gjestene skuddet midt på keeper Boruc, som hadde full kontroll.

Til tross for at sjansene uteble følte nok ikke Southampton-supporterne seg sikre, og farlige innlegg fra både Steven Gerrard og Daniel Sturridge måtte bli håndtert på beste vis av keeper Boruc da mellom 20 og 15 minutter gjenstod.

Rodriguez avgjorde kampen
Southamptons første sjanse etter hvilen kom så sent som i det 75. minutt, da kampens første målscorer Schneiderlin tok med seg ballen inn i feltet og avanserte til dødlinjen. Derfra la han et knallhardt innlegg, men Glen Johnsons brystkasse stod i veien og fikk avverget faren.

Like etterpå måtte Brad Jones også i aksjon for å stoppe hjemmelaget, da Jay Rodriguez kom alene gjennom og forsøkte seg fra skrått hold. En strålende redning av burvokteren fikk dog forhindret baklengsmål.

Til slutt måtte dog Jones kapitulere, da Jay Rodriguez fikk motorvei gjennom bortelagets forsvar og fikk skyte fritt fra kloss hold. Jones reddet det opprinnelige forsøket, men på returen var han sjanseløs da Liverpool-forsvaret fortsatte å være passive. Rodriguez fikk dermed en enkel jobb med å bredside inn 3-1-målet som avgjorde kampen.

Dermed klatret Saints til en foreløpig 15. plass på tabellen, mens Liverpool tapte tre poeng til både Everton og Arsenal som vant sine kamper i kampen om en plass i Europa.

RodriguezGoalWeb
RodriguezGoalWeb

Lagoppstillingene

Southampton: Artur Boruc - Nathaniel Clyne, Maya Yoshida, Jos Hooiveld, Luke Shaw - Jack Cork, Morgan Schneiderlin - Adam Lallana, Jay Rodriguez, Gastón Ramirez - Rickie Lambert
Innbyttere: Kelvin Davis, José Fonte, Vegard Forren, Steven Davis (for Ramirez, 55.), James Ward-Prowse, Guly Do Prado, Jason Puncheon

Liverpool: Brad Jones - Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, José Enrique - Steven Gerrard, Joe Allen - Stewart Downing, Luis Suárez, Philippe Coutinho - Daniel Sturridge
Innbyttere: Péter Gulácsi, Andre Wisdom, Jordan Henderson, Lucas Leiva (for Allen, 46.), Suso, Jonjo Shelvey, Jordon Ibe