Sidimane Sagna har signert for Sogndal. (Foto: Sogndal Fotball)
Sidimane Sagna har signert for Sogndal. (Foto: Sogndal Fotball)

Sagna klar for Sogndal

Nei, ikke Bacary Sagna. Sogndal har signert Sidimane «Sidy» Sagna fra franske Saint Etienne.

Lørdag bekreftet Sogndal at de har funnet en erstatter for Stéphane Badji. Sogndal solgte Badji til Brann like før seriestart, og har jaktet en erstatter for midtbanespilleren siden den gang.

Nå har klubben fra saftbygden har kommet til enighet med Sidimane Sagna (23) som kommer fra Saint Etienne.

– Gode ferdigheter
– Etter at Stéphane ble solgt til Brann måtte vi se oss om etter en potensiell erstatter. Vi fikk nyss om Sidimane gjennom noen bekjente, og han har trent med oss de siste ukene. Han har gode ferdigheter og kvaliteter som forhåpentligvis passer inn hos oss, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo til tv2.no.

Les også: Brann blar opp millioner for Austin-erstatter

Sagna kommer fra franske Saint Etienne hvor han hadde en kontrakt som gikk ut om et par måneder. Flo vil ikke si noe om de måtte betale noe for senegaleseren.

– Måtte agere
Flo forteller at Sagna går rett inn i troppen som møter Tromsø på søndag. Han forteller at de har signert en spiller med gode defensive kvaliteter, men at han også kan bidra offensivt for Sogndal.

– Han har litt den samme stilen som Badji, men vi synes Sagna har flere offensive kvaliteter. Da Badji forsvant etterlot han seg et tomrom. Hvis vi skal henge med i Tippeligaen måtte vi agere, sier Flo.