Aksel Lund Svindal (Foto: Scanpix)
Aksel Lund Svindal (Foto: Scanpix)

Svindal kjørte ut i årets siste renn

Aksel Lund Svindal kjørte ut i første omgang av storslalåmrennet i Lenzerheide. – Jeg ga alt for å komme på pallen, sier han.

Nordmannen hadde sett for seg å kjempe om seieren i sitt siste renn for sesongen i Lenzerheide. Sesongavslutningen har vært preget av dårlige vær, og flere av rennene har blitt avlyst.

Lørdag sto han klar med startnummer sju, men Lund Svindal klarte ikke å holde seg på beina i storslalåmen. Dermed er sesongen over for 30-åringen.

– Miste hodet
Svindal forteller til TV 2 Sporten at han satset på en pallplass i sitt siste renn for sesongen.

– Jeg ga alt for at jeg skulle komme på pallen. Men jeg fikk en feil, og da mistet jeg hodet. Jeg prøvde å tenke at jeg skulle kjøre fort, men jeg har tenkt en del på det som har skjedd de siste dagene, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Skulle kjempe om seieren
Lund Svindal var ventet å kjempe om verdenscupseieren i sesongavslutningen, men da både utfor og super-G ble avlyst, måtte han innse at det ikke var mulig.

30-åringen er ikke særlig fornøyd med den skjeve fordelingen mellom tekniske øvelser og fartsøvelser, hvor seier gir 100 verdenscuppoeng uavhengig av disiplinen. Han antyder at en mer rettferdig fordeling ville bedret hans egne verdenscupsjanser betydelig.

Les også: Svindal kritiserer verdenscup-oppsettet – får støtte av TV 2s alpinekspert

«Med 19 tekniske og 15 fartsøvelser hadde jeg færre sjanser enn Hirscher, og med det faktum at det er mer sannsynlig at en fartsøvelse blir utsatt på grunn av været, så det ut som en tøff utfordring på papiret», skriver Svindal.