Olsens superraid senket seriemesterne

Ole Gunnar Solskjær fikk litt å tenke på etter at regjerende mester Molde rotet bort ledelsen og tapte 1-2 mot Viking i fredagens eliteserieåpning.

Mot spillets gang hadde Mattias Moström gitt gjestene fra Molde ledelsen etter ti minutter. Svensken tråklet seg fri og satte ballen utakbart forbi landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.

Kort tid etter skjøt Vikings stjerneskudd Veton Berisha i stolpen. Molde kunne doblet ledelsen før Egersund-gutten fikk sin revansj etter en drøy halvtime. Etter et strålende raid på høyrekanten fra Jón Dadi Bödvarsson kunne Berisha enkelt score fra sin posisjon på bakre stolpe.

Molde innledet 2. omgang best. Daniel Chima Chukwu fikk en brukbar mulighet tidlig, men skjøt utenfor. Martin Linnes hadde et fint raid, men avslutningen ble for svak. Det var gode tendenser fra seriemesterne, og Jarstein måtte i aksjon med en fin redning da Joshua Gatt kom fram fra sin høyre kantrolle etter 55 minutter.

Trond Olsen, som spilte i korte ermer i et iskaldt Stavanger fredag, sto for en prestasjon som varmet hele Viking stadion etter 57 minutter. Etter pasning fra Johan Lædre Bjørdal skjøt den tidligere Rosenborg-spilleren fart innover i banen. Olsen løp fra omtrent hele Molde-forsvaret før han avsluttet superraidet med å sette inn 2-1 bak Jarsteins landslagsrival Espen Bugge Pettersen.

Fredagens åpningskamp i eliteserien ble av den underholdende sorten med flere gode angrep og sjanser for begge lag. Olsen fikk et mål annullert etter 85 minutter. Det ble vinket for offside, noe TV-bildene tydet på var diskuterbart. Viking-fansen pep da også mot avgjørelsen. (©NTB)