milan sannorgo_2
milan sannorgo_2

Fem norske ryttere i Milano-Sanremo: – Må være ny rekord!

Kurt Asle Arvesen kan ikke huske at Norge har hatt fem proffer på startstreken i et ritt på øverste nivå.

– Dette må være rekord, tror jeg, sier han foran søndagens prestisjeritt, Milano-Sanremo.

I «La Primavera» står både Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Gabriel Rasch og Lars Petter Nordhaug på startstreken.

– Dette er veldig spesielt. Vi har med to nordmenn i Sky, og èn av dem kan vinne, mener Arvesen.

– I tillegg er også Thor en av favorittene, samt at Kristoff kan være med å kjempe helt der oppe. Så dette kan bli en spennende norsk dag, legger han til.

– Hva sier dette om norsk sykkelsport?

– Det sier at vi har få proffer på det øverste nivået, men at de er gode.

– Edvald er i god form
TV 2 møter Sky-treneren utenfor hotellet til det britiske storlaget i en forstad til Milano. Mens de andre profflagene har benyttet Tirreno-Adriatico eller Paris-Nice som oppkjøring til Milano-Sanremo, har klassikerlaget til Sky vært på høydesamling på Tenerife.

– Vi får se hvordan dette slår ut. Det har vært mye hard og god trening, men vi skal være restituert til søndag. Edvald er i god form, men har nok mer å gå på, forteller romadalingen.

– Sagan er favoritt
Milano-Sanremo er 298 km langt. Selv om det var åtte grader og sol i den nord-italienske byen fredag, er meldingene til søndag nedslående. De verste spådommene sier at det kan bli snø.

– Hvem er din favoritt til å vinne Milano-Sanremo?

– Peter Sagan har vært favoritt i mange år, men har ennå ikke vunnet. Men etter den kjøringen han viste i Tirreno-Adriatico, så må han tåle favorittstempelet, svarer Arvesen.