Klaus Sonstad Klaus på kant
Klaus Sonstad Klaus på kant

Klaus Sonstad skal lage humorprogram av bygdefolk

TV 2-profilen er aktuell med «Klaus på kanten» etter påske.

Den folkekjære komikeren og TV 2 programlederen, Klaus Sonstad, har reist land og strand rundt for å bli kjent med folk som bor på små steder andre ofte bare kjører forbi. På tre dager skal ha bli kjent med lokalbefolkningen, lage reportasjer og til slutt sette opp en standup-forestilling på stedet han er. Og innholdet i showet, ja det er de lokale heltene.

– Jeg drar til steder som du kanskje kjører forbi og kanskje tenker «er det noen som bor her? Eller hvem er det som bor her? Hvem gidder det?» Så finner folk som bor der og som gidder det, og gjør kule eller rørende ting, sier Klaus Sonstad til Thomas Numme og Harald Rønneberg i «Senkveld».

Så spent at han spyr

Sonstad har allerede spilt inn seks program, men innrømmer at han i starten var veldig nervøs for hvordan det skulle gå i møtet med folk som han i ettertid skulle gjøre humor av.

– Jeg har beskrevet dette litt som om at jeg skal foreta et strikkhopp. Første gang jeg gjorde det var sammen med «Sverre prest», og da visste jeg ikke en gang om jeg hadde strikk når jeg hoppet, sier han etter å ha illustrert med brekningslyder at han egentlig var så spent at han ville spy før han skulle på scenen første gang.

Selv om han etter flere programmer har blitt mer rolig og trygg på oppgaven, føler han fortsatt at jobben er som å hoppe i strikk.

– Nå er det sånn at jeg vet ikke om det er et strikk som holder meg. Det kan jo gå til helvete, men som regel gjør det ikke det, for vi har fått en god kontakt, og så er det noe med at folk elsker jo å le av seg selv og hverandre. De elsker jo å høre om seg selv, sier Klaus i «Senvkeld».

Prøver seg på bygdas dialekt

Klaus står alene på de lokale scenene, og for å få fart på publikum må han også varme dem opp selv. Det gjør han ved å prøve seg på den lokale dialekten.

– Jeg varmer opp publikum hver kveld. Og da forklarer jeg at jeg skal prøve å snakke dialekten deres, jeg kommer sannsynligvis til å feile, men bær over med meg, jeg har hatt kun tre dager å gjøre det på. Så kjører jeg på, og så er det jo morsommere å prøve enn ikke å gjøre det, sier Klaus.

Se hele intervjuet med Klaus Sonstad i «Senkveld» og en smakebit fra programmet, i videoen øverst. Se promoen for programmet her:

709048