cisse (Foto: PA Photos)
cisse (Foto: PA Photos)

Cissé sendte Newcastle videre på overtid

For andre gang på fem dager ble Papiss Cissé matchvinner på overtid for Newcastle.

Newcastle - Anzji 1-0

Oslo (TV 2 Sporten): Det gikk mot ekstraomganger, men etter 93 minutter og to sekunder, to sekunder på overtid av overtiden, stanget Papiss Cissé Newcastle til kvartfinale i Europaligaen.

Og det er scener fansen på Tyneside har sett før. Så sent som søndag ble spissen matchvinner på overtid da Newcastle slo Stoke 2-1.

– Det er bra gjort av Cissé, men midtstopperen kan ikke stå og se på at en så god spiss går inn bak ryggen din. Ta ett steg til siden og gå i kroppen på Cissé så er helt situasjonen borte. Veldig svakt forsvarsspill, sier Thomas Berntsen i TV 2s FotballXtra Europa-studio.

Vill feiring
Cissé feiret vilt og gikk løs på reklameskiltene bak mål i ellevill jubel mens Guus Hiddink og Roberto Carlos på Anzji-benken måtte innse at de styrtrike russerne ikke engang rakk å ta avspark før det hele var over.

Artikkelen fortsetter under bildet!

pap
pap

Det første oppgjøret i Russland endte 0-0, og det var Anzji som tok tak i Nord-England torsdag. Laget hadde flere brukbare sjanser før hvilen da Newcastle virket tann- og planløse.

Etter pause gjorde russerne det vanskelig for seg selv da Mehdi Carcela-González klarte å skaffe seg to gule kort i løpet av sju minutter, og Anzji måtte spille de siste 35 minuttene med ti mann.

Mellom advarslene misset Steven Taylor en enorm sjanse fra kort hold, men Newcastle slet med å skape store sjanser mens Anzji forsvarte seg godt og ofret seg foran Vladimir Gabulov.

Traff tverrliggeren
Før Cissé stanget inn vinnermålet på tampen, var det faktisk de ti hardtkjempende gjestene som var nærmet scoring. Åtte minutter før slutt fikk velkjente Samuel Eto'o ballen inne i feltet, men skuddet fra skrått hold var neppe noen god idé da en Anzji-spiller sto alene og ventet foran mål.

Med kun to minutter igjen på klokka fikk de gulkledde frispark like utenfor 16-meteren. Tilskuerne holdt pusten mens Mbark Boussoufas forsøk forsvant over muren og traff tverrliggeren bak en flaksende Rob Elliot.

PS! Newcastle er nå ubeseiret i hele 22 e-cupkamper på rad på eget gress.