Adebayor (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)
Adebayor (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)

Adebayor reddet Tottenham i vanvittig måldrama

Det måtte ekstraomganger til for å skille lagene på Stadio Giuseppe Meazza.

Inter-Tottenham 4–1

Med formspilleren Gareth Bale ute med karantene fikk Tottenham det tøft borte mot Inter i Europacupen torsdag. Med 3-0 i første oppgjør hadde London-klubben nærmest en fot i kvartfinalen.

Etter 90 minutter på Stadio Giuseppe Meazza hadde derimot Inter hentet inn hele forspranget, og kampen gikk til ekstraomganger. Der sørget en tidlig Adebayor-scoring for at Tottenham likevel kunne juble for avansement. En sein scoring av Ricardo Alvarez var ikke nok til å redde Inter.

Hjemmelaget rett i føringen
Inter var det beste laget gjennom hele kampen. 20 minutter var spilt da hjemmelaget spilte seg fint frem på høyrekanten. Palacio la inn foran boksen hvor måltyven Antonio Cassano stanget ballen i mål.

Tottenham hadde også sine muligheter. Like etter at Inter hadde tatt ledelsen fikk Sigurdsson rom og tid for gjestene. Islendingen prøvde å skru ballen i det lengste hjørnet, men Handanovic fikk slått unna.

Inter kunne også øket. Palacio ble spilt gjennom, men satte ballen i tverrliggeren over hodet på Brad Friedel. En stor mulighet for hjemmelaget til å legge ytterligere press på gjestene fra London.

Cassano (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)
Cassano (Foto: OLIVIER MORIN/Afp)

Palacio tok ansvar
Seks minutter ut i andre omgang fikk Inter derimot målet de jaget. Dembélé mistet ballen på vei fremover i banen. Nok en gang ble Palacio spilt gjennom, og denne gangen gjorde argentineren ingen feil alene med Brad Friedel.

Nå fikk hjemmelaget blod på tann og fortsatte kjøret mot Tottenham-målet. Etter 74 minutter fikk de frispark i farlig posisjon. Cassano sendte kula inn i boksen hvor ballen gikk via William Gallas og i mål. Dermed var lagene like langt sammenlagt.

Cambiasso kunne avgjort
To minutter på overtid kunne Cambiasso blitt den store helten da han plutselig sto helt alene med Friedel. Midtbanespilleren sendte derimot ballen på utsiden av den lengste stolpen. Dermed måtte det ekstraomganger til for å skille lagene.

Tottenham viste moral
Der var det Tottenham som kom best i gang. Først var det Vertonghen som raget høyest på et hjørnespark. Handanovic fikk derimot slått til ny corner. På det påfølgende hjørnesparket var det Gallas som holdt på å gjøre det for de liljehvite. Headingen gikk derimot like utenfor.

Tottenham (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Tottenham (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Forsøkene var likevel bare en forsmak på hva som skulle komme. Like etter prøvde nemlig Dembélé seg fra avstand. Inters sisteskanse slo ballen rett ut til Emmanuel Adebayor som fikk tuppet inn returen. Dermed trengte italienerne to mål for å gå videre.

Det klarte de ikke. En sein scoring av Ricardo Alvarez var ikke nok for hjemmelaget, og Tottenham kunne juble for kvartfinaleplass etter en vanvittig fotballkamp.