Tommy Høiland (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Tommy Høiland (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

Norges mest forhatte fotballspiller

Tommy Høiland er etter manges mening Norges mest forhatte fotballspillere. TV 2 har gjennom de siste årene ligget tett på Sandnes Ulf-spissen.

Se dokumentaren om Tommy Høiland på TV 2 SUMO

Tommy Høiland er etter manges mening Norges mest forhatte fotballspillere. Seks av 16 kapteiner i Tippeligaen mener Høiland er den mest ufine spilleren.

– Det er kjekt det. Det viser at jeg trør til i duellene, og at jeg er en spiller som motstanderne ikke liker å møte, så det er kjekt, sier han til TV 2 Sporten.

– Må skjerpe seg
LSK-kaptein Frode Kippe mener at Ulf-spissen må skjerpe seg.

– Han må skjerpe seg. Det er litt mye falling og skriking, og litt mye som skjer rundt ham. Han er ikke alltid like fair, sier han.

Høiland går derimot ikke med på at han driver med filming.

– At jeg er ufin og trår til i duellene, er sant. Men filming skal jeg ikke ha på meg. Jeg skal innrømme at jeg gjorde det i Viking, men jeg slapp ikke unna med det. Men det er tre eller fire år siden, så det er jeg ferdig med, sier Høiland.

Stortalent
Høiland debuterte med scoring for Bryne allerede som 16-åring og var et av Norges mest lovende talenter. Spissen gikk fra Bryne til naboklubben Viking i 2008, dette skapte stor harme på Jæren. Han klarte aldri å etablere seg på Viking sitt A-lag. Siden da har Høiland blitt kjent for alt annet enn å score mål.

Les også:Tommy Høiland fikk bot for å «pisse» på Ull/Kisa
Les også:Høiland risikerer bot fra NFF

I 2010 vant Viking 2 med Høiland på laget, over Staal Jørpeland. Denne seieren førte til at Viking 2 rykket opp til 2. divisjon. I stedet for å juble med medspillerne, hoppet 21-åringen opp og ned langs hele langsiden mens han gestikulerte mot nærmere 1000 tilskuere fra Jørpeland. De supporterne som var der da, er de samme som reiser fra Jørpeland til Stavanger for å gi sin støtte til Viking når de spiller i Tippeligaen.

Dermed var det nok for Vikingtrener Åge Hareide. Talentet returnerte til Jæren og Bryne uten å imponere der heller. Det eneste han imponerte med var å skjelle ut trener og medspillere på en treningsøkt i Jærhallen.

– Jeg hadde jo gått og tenkt på at jeg ikke kom til å spille Tippeliga igjen, sier Høiland til TV 2

Etter hendelsen på treningen med Bryne fikk Sandnes Ulf og trener Asle Andersen øynene opp for ham. Dermed startet ett nytt eventyr for urokråka.

Se dokumentaren om Tommy Høiland på TV 2 SUMO