Dario Cologna og Petter Northug (Foto: Elvis Piazzi/Ap)
Dario Cologna og Petter Northug (Foto: Elvis Piazzi/Ap)

Småsyk Cologna til Kollen

Verdenscuplederen gjør alt for å holde Petter Northug bak seg i den dramatiske sesongavslutningen.

Bergen (TV 2): En formsterk Petter Northug kuttet 100 nye poeng i sammendraget på sprinten i Drammen i går, og er med det kun 23 poeng bak rivalen Dario Cologna i verdenscupen.

Mosvik-ekspressen må likevel kjempe til døren om sammenlagtseieren.

En småsyk Dario Cologna har ikke gått en skikkelig hardøkt siden han måtte droppe søndagens klassiske 15-kilometer i Lahti. Onsdag valgte en sliten sveitser også å droppe Drammen-sprinten. Alt for å lade opp til den viktige verdenscuphelgen i Holmenkollen.

Selv om sykdommen fortsatt sitter i kroppen – der har Cologna bestemt seg for å stille til start i lørdagens femmil.

– Han er på vei med fly til Norge nå. Han har ikke trent en hardøkt siden Lahti, men hadde en rolig økt onsdag. Han er usikker på kroppen, men vil prøve å se hvordan formen er i morgen før han endelig bestemmer seg for om han går eller ikke, sier Fredrik Aukland, Colognas norske rådgiver, til tv2.no.

Selv om sykdommen fortsatt ikke helt har sluppet taket, melder Aukland at verdenscuplederen høyst sannsynlig stiller til start.

– Hvis ikke hadde han ikke kommet hit, sier TV 2-eksperten.

I sveitserens fravær tråkket Petter Northug til med seier og 100 nye verdenscuppoeng i Drammen onsdag. Triumfen betyr at nordmannen nå bare er 23 små poeng bak Cologna i kampen om den gule ledertrøyen.

Sveitseren har 1173 verdenscuppoeng. Northug følger med 1150.

Verdenscupen avsluttes med minitour i Sverige neste uke. 540 verdenscuppoeng ligger fortsatt i potten.