Holøs (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
Holøs (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)

Jonas Holøs klar for KHL-spill

Landslagsbacken har skrevet under for Lokomotiv Jaroslavl.

Jonas Holøs skal spille for KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl neste sesong. Det bekrefter KHL-klubben på sin hjemmeside.

Den norske landslagsspilleren kommer fra svenske Växjö hvor han har spilt siden han forlot Colorado Avalanche oktober 2011. Han har spilt 96 kamper på to sesonger for den svenske klubben, og er ansett som en av lagets beste backer.

Les også:Frykter at VM ryker for Zucca

For Växjös sportssjef Henrik Evertsson kommer ikke overgangen som noen overraskelse. Han sa allerede forrige uke til Smålandsposten at nordmannen var på vei bort fra klubben.

– Jonas har ambisjoner om å spille KHL eller NHL, og har sagt at han ønsker å utforske hva muligheter han har, sa han da.

Lokomotiv Jaroslavl ble rammet av en forferdelig tragedie september 2011 da lagets tropp omkom i en flyulykke på vei til bortekamp mot Dinamo Minsk. 43 mennesker mistet livet og klubben trakk laget fra seriespill.

Jonas Holøs har fra før 39 kamper for Colorado Avalanche i NHL. I Växjö står han med fire mål og 17 assists på to sesonger.

Norge er fra før godt representert i den russiske ligaen ved Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg), Mats Zuccarello Aasen (Metallurg Magnitogorsk) og Lars Haugen (Dinamo Minsk).

TV 2 Sporten har ikke lyktes i å komme i kontakt med Holøs torsdag.