murray
murray

Denne stønningen fikk Murray til å rase: – Jeg har ikke opplevd maken!

Tenniskvinnene er ikke de eneste som stønner høyt. Bare hør her.

Det skotske tennisesset Andy Murray (25) tok seg til kvartfinalen i BNP Paribas Open i Indian Wells med 7-6, 6-4 over argentineren Carlos Berlocq.

Likevel var han ikke fornøyd da kampen var over. Murray mener nemlig stønningen til Berlocq var altfor høy og overdrevet.

– Det var ekstremt, ekstremt høy. Mer enn noe jeg har opplevd fra noen andre spillere på Touren, sier Murray til BBC.

Hør selv i videovinduet over!

– Sjokk
– Noen ganger er det stillhet, og så kommer det ingensteds fra. Det er litt av et sjokk. Det er det jeg ikke forstår. Å gå fra ingenting til de høyeste stønnene det går an å gjøre, det gir ingen mening, fortsetter Murray.

Det var høy temperatur under kampen, og Berlocq klaget på at Murray brukte for mye tid mellom ballvekslingene. Da svarte han med å komme med en stønneklage til dommeren.

– Om det blir sagt at jeg er usportslig ved å bruke for lang tid, så kan du ikke lage slike lyder på banen. Jeg har ikke opplevd maken, sier skotten, som møter Berlocqs landsmann Juan Martin Del Potro i kvartfinalen fredag.

Stønningen mest omtalt i kvinnetennis
Stønning har lenge vært mye omtalt i kvinnetennis, og Christian Ruud har foreslått å innføre stønnestraff.

Boris Becker har også gått hardt ut mot stønningen i kvinnetennis.

– Det er et større problem hos de kvinnelige utøverne ettersom de fleste karene ikke stønner. Det er pinlig. Jeg hater den og jeg mener det er en vits, har han uttalt.