GAMLE LAGKAMERATER: Zlatan og Messi spilte sammen i Barcelona i 2010. (Foto: LLUIS GENE/AFP)
GAMLE LAGKAMERATER: Zlatan og Messi spilte sammen i Barcelona i 2010. (Foto: LLUIS GENE/AFP)
FESTSTEMNING: Barcelona kjørte over Milan. (Foto: Manu Fernandez, © AF)
FESTSTEMNING: Barcelona kjørte over Milan. (Foto: Manu Fernandez, © AF)

Zlatan og PSG møter Barcelona

Zlatan Ibrahimovic får et gjensyn med Barcelona og Camp Nou i Mesterligaen. Sjekk Mesterliga-trekningen her!

Mens ingen engelske klubber klarte å ta seg videre til kvartfinale, er Spania godt representert blant de åtte siste lagene.

LES OGSÅ: Dårligste engelske innsats i Mesterligaen på 17 år

Málaga avanserte fra åttedelsfinalen onsdag med 2-1-seier sammenlagt over Porto. Fra før var både Barcelona og Real Madrid kvartfinaleklare.

Tyskland har to lag, Bayern München og Borussia Dortmund, i kvartfinalen, mens Frankrike, Italia og Tyrkia har ett lag hver igjen i turneringen.

– Engelske lag må virkelig innse at de må forebedre seg. De spanske lagene gjør det veldig bra nå, og så har du klubber som Juventus og PSG som er sterke. Dessuten har de tyske lagene virkelig imponert. Men når det er sagt, så var det en engelsk vinner i Chelsea i fjor, poengterer Uefa-ambassadør Steven McManaman i forbindelse med trekningen.

Les også: Tottenham og Bale trakk FC Basel i Europaligaen

Zlatan og PSG mot Barcelona
Etter fredagens trekning er det klart at Zlatan Ibrahimovic får et gjensyn med sin gamleklubb Barcelona. «Ibra» havnet som kjent på kant med trener Pep Guardiola da han var i klubben i 2010-sesongen, og etter at han forlot klubben gikk svensken til en rekke verbale angrep på gamletreneren.

– Nå er ikke Guardiola der lenger. Han var gjenstand for det meste av driten. Jeg tror ikke det har så mye å si lenger, men det vil nok være en deilig triumf for Zlatan å slå ut Barcelona, sier TV 2-eskpert Øyvind Alsaker.

Forholdet mellom Lionel Messi og Zlatan kjølnet også mot slutten av svenskens Barcelona-opphold. Messi kom til slutt med følgende ultimatum til Guardiola: «Enten forsvinner jeg, eller så forsvinner Zlatan».

Det endte med at Zlatan forsvant til Milano.

Zlatan
Zlatan

Barcelona kom seg til en kvartfinale etter en imponerende forestilling mot AC Milan på Camp Nou. Den spanske storklubben tapte den første kampen 0-2, men slo kraftig tilbake og vant hele 4-0 i returkampen i Spania. PSG tok seg videre til kvartfinale på bekostning av spanske Valencia.

Real Madrid, som slo ut Manchester United i åttedelsfinalen, får tyrkisk motstand. José Mourinhos menn skal møte Didier Drogbas og Wesley Sneijders klubb Galatasaray. For Mourinho blir det trolig et tårevått gjensyn med sine tidligere elever. I 2010 var Sneijder en av nøkkelspillerne da Mourinho ledet Inter til Mesterliga-gull. Drogba gråt da Mourinho forlot Chelsea i 2007.

– Real Madrid har fått det enkleste løpet. Drogba og Sneijder blir for lett mot laget Real Madrid, slår Alsaker fast.

Vil ikke undervurdere Galatasaray
– Galatasaray har kommet seg til kvartfinalen og det viser styrke. Vi skal ikke undervurdere dem. Det blir en tøff kvartfinale, men vi starter hjemme og det passer oss godt. Bortekampen i Tyrkia blir imidlertid tøff. I Tyrkia har de virkelig lidenskapelige fans og Galatasaray har hentet inn solide spillere i Drogba og Wesley Sneijder, sier Real Madrid-talsmann Emilio Butragueño i en kommentar til trekningen.

– Men det er viktig for Real Madrid å vinne Mesterligaen, og vi går for å vinne turneringen, slår han fast.

Borussia Dortmund imponerte stort i gruppespillet i årets Mesterliga. De tyskerne mesterne møter det spanske overraskelseslaget Malaga i kvartfinalen, og må tåle å bli utpekt som favoritter til å komme seg til en semifinale.

– Dette blir vanvittig kule matcher mellom to sterke hjemmelag, sier Alsaker.

Den siste semifinalen spilles mellom Bayern München og Juventus. Også det blir en skikkelig godbit for fotballfansen. For både Bayern München og Juventus blir av mange utpekt som store «outsidere» til Mesterliga-troféet denne sesongen.

– I mine øyne er dette gigantmøtet. Begge har så sterke lag at de kan vinne hele greien, sier Alsaker.

Slik ble kvartfinalene trukket:

Malaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray
PSG - Barcelona
Bayern München - Juventus

Kampene spilles 2./3. og 9./10. april.

Les også: Bare nesten for Arsenal
Les også: Utrolig dramatikk da Chelsea vant Mesterligaen
Les også: Ronaldos takk for sist til Drømmenes teater

DEBATT:
Hvem vinner årets Mesterliga?