isco (Foto: AFP)
isco (Foto: AFP)

Isco-perle hjalp Malaga til kvartfinale

Vidunderbarnet limte ballen i krysset og bidro til at Spania har tre lag i kvartfinalene i Mesterligaen.

Oslo (TV 2 Sporten): Mesterligadebutanten tapte 0-1 borte mot Porto, men vant 2-0 i returoppgjøret på La Rosaleda onsdag og er videre i verdens beste klubbturnering.

Isco ble den store helten da han på vakkert vis feide inn ledermålet like før pause, og sto bak serven da veteranen Roque Santa Cruz satte inn den avgjørende scoringen 13 minutter før slutt.

– Isco er Malagas vidunderbarn som har slått ut i full blomst denne sesongen. Han er toppscorer fra sin midtbaneposisjon og har tre mål på seks kamper i Mesterligaen, sier TV 2s Ragnar Liaskar som fulgte kampen i FotballXtra Europa-studioet.

Ønsket av mange
Francisco Román Alarcón Suárez, som er Iscos fulle navn, har vært linket til en rekke klubber, men ble værende i Malaga i januar og er nå klar for kvartfinale i Mesterligaen sammen med to andre spanske klubber - Barcelona og Real Madrid.

– Malaga sliter med økonomien og får ikke spille europacup neste sesong selv om de skulle bli nummer fire i La Liga. De skylder både tidligere spillere og andre klubber penger, sier Liaskar.

Artikkelen fortsetter under bildet!

afp
afp

Etter en avventende start på La Rosaleda trodde Malaga de hadde tatt ledelsen tre minutter før pause. Javier Saviola satte ballen i mål etter at Porto-keeper Helton mistet kula, men dommeren blåste et tilsynelatende billig frispark til målvakten.

– I mine øyne var det ikke angrep på keeper, sier TV 2s fotballekspert Mini.

Kun ett minutt senere vendte Isco opp, tok med seg ballen et par meter og feide den over Helton og helt oppe i hjørnet.

Utvist
Portos Steven Defour hadde tydeligvis brukt pausen til å gire seg opp, og fire minutter ut i andre omgang la han Joaquín i bakken og fikk sitt andre gule kort. Da så det stygt ut for portugiserne, men kvarteret før slutt burde Jackson Martínez utliknet da han ble stående alene foran mål etter et frispark.

– Jeg hadde blitt så forbannet på den utvisningen om jeg var trener. Ballen var langt borte og han hadde gult kort. Det er nesten oppsigelsesgrunn, mener Mini.

Kort tid etter missen landet Iscos corner på innbytter Roque Santa Cruz' hode og Malaga økte til 2-0. Men dramatikken var ikke over. Maicon trodde han hadde scoret det viktige bortemålet for Porto, men ble avvinket for offside.

– Malaga har vært veldig bra i Mesterligaen denne sesongen, og det er ikke overraskende at det kommer nok et spansk lag i kvartfinalene, sier Mini.