Drømmestart ikke nok for Arsenal

Arsenal hadde et vrient utgangspunkt etter 1-3 hjemme. Etter en heroisk innsats i München måtte engelskmennene se seg slått ut av mesterligaen på bortemålsregelen.

Olivier Giroud ga Arsenal ledelsen borte mot Bayern München etter bare 2.47 minutter. Laurent Koscielny headet inn 2-0 på en corner fem minutter før slutt, men det var ikke nok til å unngå at England gjør sin dårligste innsats i mesterligaen på 17 år. Samtlige Premier League-lag er utslått før kvartfinalene.

Giroud ga Arsenal ledelsen fra et par meters hold før tre minutter var spilt. Han ble fint spilt fri av Theo Walcott. I lett snøvær i München fikk Arsenal den åpningen de ønsket, men utover i kampen var det vertene som sto for de fleste sjansene og avslutningene.

De blåkledde Arsenal-spillerne måtte score to mål til for å kunne ta seg videre. 2-0 kom fem minutter før slutt da Koscielny skallet inn en corner fra Santi Cazorla. Et tredje og avgjørende mål kom aldri.

Arsenal tangerte den største borteseier noe lag har fått mot Bayern München i mesterligaen, men det var ett mål for lite.

Ikke siden 1996 har England stått uten lag i kvartfinalene. Dermed gjør balløya sin dårligste innsats i mesterligaen på 17 år. Fotballegenden Bobby Charlton sa onsdag at han tror Bayern går til topps i årets turnering. (©NTB)