rune (Foto: Scanpix)
rune (Foto: Scanpix)

Skarsfjord om Brann-budsjettet: – Ikke fornuftig å se på de tallene

Brann-treneren mener budsjettet på 110 millioner kroner ikke gir et godt bilde av den sportslige satsingen.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Ifølge tall TV 2 Sporten har hentet inn er det kun Rosenborg (195 millioner) som opererer med høyere budsjett enn Brann denne sesongen.

Bergenserne planlegger å bruke 110 millioner kroner i år som i fjor, og dette er mer enn både Vålerenga og regjerende seriemester Molde.

Mange mener man mer eller mindre kan sette opp tabellen ut fra budsjettene, men det er ikke Brann-trener Rune Skarsfjord enig i.

– De budsjettene er mer slik at det handler om butikken Brann og butikken Rosenborg. Man skulle operert med egne budsjetter for sport, da hadde det vært bedre å bruke tallene. Nå er det nesten ikke fornuftig å se på dem i så måte, sier Skarsfjord til tv2.no.

– Men det gjenspeiler litt rammene, klubben, byen og mulighetene som ligger der. De største byene bør være i toppen over tid.

Møtte VIF lørdag
Brann, som endte på sjetteplass forrige sesong, uttalte at de håpet på 11 000 tilskuere i serieåpningen mot Vålerenga lørdag. Det er under fjorårets snitt på Brann Stadion, og nedgangen i tilskuertallene er en av grunnene til at bergenserne ikke tør å operere med enda høyere budsjett. Det kom drøyt 12 000 på kampen.

– Samfunnsutviklingen er slik at det spiser litt av tilskuertallene i alle klubber og idretter. Men med Brann i toppen, kommer folk på stadion uansett, sier Skarsfjord.

erik
erik

– Hvordan er forventningene i Bergen til årets Brann-lag?

– Der håper de alltid at vi skal vinne alt. Det er litt av sjarmen med Bergen, men jeg ser både media og eksperter har pumpet fire lag opp i toppen. Vi får prøve å plage dem mest mulig.

Mistet Ojo
Toppscorer Kim Ojo og vingen Bentley er borte fra fjorårets tropp. Skarsfjord nevner også Diego Guastavino og Rodolph Austin når tunge fravær de siste årene nevnes, men føler det kompenseres noe av klubbens ungdomssatsing man nå begynner å høste fruktene av.

– De investeringene vi gjorde med spilletid på de unge kostet kanskje litt i fjor, men over tid må det til, sier Skarsfjord, som blant andre fikk se Kristoffer Larsen imponere forrige sesong.

Lovende unggutter til tross - nykommerne Stéphane Badji og Martin Pusic kan få selskap i dette overgangsvinduet da bergenserne fortsatt er på utkikk etter forsterkninger i frontleddet.

– Det har litt med timing, økonomi og behov å gjøre, men vi mistet Bentley, så det er snakk om å erstatte han, forteller Skarsfjord.