KJENDISADVOKAT: Advokat Jon Christian Elden har fått mye oppmerksomhet etter at han fikk mediynglingen Tone Damli som klient.  (Foto: TV 2/Stella Pictures)
KJENDISADVOKAT: Advokat Jon Christian Elden har fått mye oppmerksomhet etter at han fikk mediynglingen Tone Damli som klient. (Foto: TV 2/Stella Pictures)

Derfor vil Elden jobbe for Tone Damli

Det er to grunner til at kjendisadvokaten svarte ja til blogger-saken.

Da Tone Damli Aaberget hengt ut på nettet kontaktet hun advokat John Christian Elden. Hvorfor svarte Elden, som tidligere har hatt klienter som Arfan Bhatti og David Toska, ja til å representere Tone i bloggersaken?

– Det har primært med personvern å gjøre, sier Elden i et intervju i «Ettermiddagen».

Utvannet ytringsfrihet

Han mener saken går rett i kjernen i personvernlovgivningen, og derfor er viktig.

– Det er en misforstått tese at ytringsfriheten betyr retten til å slenge så mye dritt man måtte ønske. Ytringsfriheten blir utvannet. Folk vet ikke hvorfor vi skal ha ytringsfrihet lenger, sier han.

Når Elden forvarer Tone, gjør han det fordi han ønsker å ivareta personvernet.

– Jeg vil kjøre en prinsipiell sak på det, og denne saken er et veldig godt eksempel.

Les også: Skandalebloggeren klager Elden inn for disiplinærnemnd

Vil kapre kjendisene

Å representere Tone Damli i denne saken vil muligens gjøre Elden attraktiv for flere klienter i underholdningsbransjen. Er det hva han ønsker?

– Vi har alle mulige klienter, kjente og ukjente. Men ja, det har en viss sammenheng med at jeg har fått en ny advokatfullmektig som er manager for blant annet Karpe Diem og Marit Larsen (Morten Andreassen red. anm). Hvis han er interessert i dette, så er det gøy, det, sier Elden.

– Er du interessert i kjendiser?

– Jeg skal være med på det, jeg. Men bare det som er spennende juridisk. Jeg kommer ikke til å bruke tiden min på å være manager eller drive med små kontraktsforhandlinger.

Les også: Krever 52.000 kroner for å stanse skandaleblogger

Overrasket av Madonna

Elden menger seg altså ikke med kjendiser på fritiden. Den siste konserten Elden selv var på, var da Madonna spilte på Forenbu.

– Den var bedre enn jeg hadde forventet meg, sier Elden, uten å innrømme at han er fan.

– Jeg er P4-lytter, og hører på det som kommer på radioen.

Hva gjør Elden for å slappe av? Og hvor mange år brukte han på jusstudiene? Se portrettintervjuet fra «Ettermiddagen» her:

703771