p (Foto: Bendiksby, Terje)
p (Foto: Bendiksby, Terje)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Northug lekte med konkurrentene på hjemmebane

Nordmannen fortsetter å imponere.

Petter Northug vant onsdagens sprint i Drammen. Trønderen viste alle at utklassingen av konkurrentene under 15-kilometeren i Lahti søndag ikke var noen tilfeldighet, og var helt overlegen da det hele skulle avgjøres.

– Må være skjerpet
I finalen ble det en duell mellom nordmannen og Alexej Poltoranin. Der viste Northug hvor god han er blitt i klassisk. Mosvik-ekspressen nærmest parkerte kasakhstaneren, og ga dermed de fremmøtte i Drammens gater akkurat det de var kommet for å se.

– Staking når jeg er i form er kanskje en av mine forser. Veldig artig at det funket i dag, selv om jeg så klart var litt i tvil da jeg så Kriukov byttet før finalen og jeg begynte å bli litt seig i armene, så klarte jeg akkurat å holde, sier han til tv2.no.

– Hvor besatt er du på å vinne verdenscupen sammenlagt nå?

– Jo, det henger høyt. Det er nesten litt for spennende, for nå kan du ikke gjøre noe feil. Nå må du bare være skjerpet for hvert løp til neste søndag. Sånn er det, men jeg liker å være i den boblen. Jeg skal være nøye med alt jeg gjør hver dag, frem til vi er ferdig i Falun neste søndag,

«Pølsa» til finalen
Også Øystein Pettersen og John Kristian Dahl tok seg til finalen. De hang derimot ikke med da de største kanonene satte inn støtet og havnet utenfor pallen.

Med dagens seier får Northug 100 poeng i verdenscupsammendraget. Det betyr at han nå ligger 23 poeng bak Dario Cologna som leder.

Les også:Jönsson etter fiasko i Drammen: – Det er vel bra jeg hjalp Northug

Møtte lillebror i kvartfinalen
Northug ble slått av lillebror Thomas under prologen i Lahti forrige helg. I Drammen møttes brødrene igjen. I en dramatisk kvartfinale der alle de utenlandske utfordrerne gikk i bakken tok eldstemann Northug seg enkelt videre foran Pål Golberg. Lillebror Thomas ble nummer tre og røk dermed ut.

– Han er for veik i overkroppen. Han burde gått på klassiskski. Sånn er det, han må hjem og trene, er storebrors dom.

Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Jönsson slått ut i prologen
Nordmannen viste allerede under prologen at han var ute etter å vise seg frem på norsk jord. Northug gikk i mål 1.65 foran lagkamerat Eldar Rønning som var nest best.

Den store overraskelsen var at sprintkanonen Emil Jönsson ikke engang klarte å ta seg videre til finalene.

Resultatliste
1. Petter Northug
2. Aleksej Poltoranin + 2,1
3. Nikita Kriukov + 4,9
4. John Kristian Dahl + 6,2
5. Øystein Pettersen + 7,7
6. Gianluca Cologna + 11,9