petter________ copy (Foto: Bendiksby, Terje)
petter________ copy (Foto: Bendiksby, Terje)

Jönssons sprintfiasko: – Det er vel bra jeg hjalp Northug

– Han trenger alle poeng han kan få, sier svensken.

Mens Petter Northug var best av alle i prologen i Drammen, så ble Emil Jönsson svært så overraskende slått ut. Den svenske stjernesprinteren skjønte lite av det som hadde skjedd.

– Jeg er helt sjokkert. Jeg fatter ikke hva som skjedde. Men det er vel bra at jeg hjelper Northug? Han trenger alle poeng han kan få, sier Jönsson til Expressen.

– Tenk om det hadde hendt i VM
Før rennet i Drammen lå Northug 123 poeng bak Dario Cologna, men med seier og 100 poeng har Northug nå bare 23 poeng opp til sveitseren i sin jakt på sammenlagtseier i verdenscupen. Cologna deltok ikke i Drammen.

Les også: Northug knuste konkurrentene i Drammen

– Jeg tror Dario skjelver litt i boksershortsen, sa Northug til TV 2 Sporten etter sitt kanonløp i helgen.

Selv har ikke Jönsson noen bekymringer, men han er glad det var denne helgen det skjedde.

– Tenk om det hadde hendt i VM. Fy f***. Det er flaks at jeg allerede har vunnet sprintverdenscupen, sier svensken.

– Dårlige ski
Han forklarer glippen slik:

– Feilen var ikke at jeg valgte å gå med festesmurning. Problemet var at de skiene jeg valgte var dårlige, spesielt gliden, sier han, men han følte egentlig at han hadde gått en god prolog.

– Det var jo det som var så rart. Det kjentes fantastisk da jeg gikk, men da jeg svingte inn på oppløpet så jeg at Andy Newell som startet 15 sekunder før meg allerede var i mål. Da innså jeg at jeg måtte være ti sekunder bak Newell. Jeg skjønte egentlig ingenting, bortsett fra at det var kjørt, sier han.