McDermottManagersWeb
McDermottManagersWeb

Derfor har Reading dummet seg ut med managersparkingen

Statistikken viser hvorfor bunnlaget aldri burde kvittet seg med Brian McDermott.

Se Manchester United-Reading lørdag 16. mars klokken 18.30 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

Mandag denne uken fikk Brian McDermott sparken som manager i Reading, og ble dermed den fjerde Premier League-manageren som måtte forlate sin jobb i løpet av sesongen.

Les også: Brian McDermott fikk sparken i Reading

Men i motsetning til Chelsea og QPR, som kvittet seg med sine managere i november, og Southampton, som kvittet seg med Nigel Adkins i januar, har Reading nå statistikken mot seg med tanke på å få det beste ut av managerskiftet.

Tallene viser nemlig at samtlige klubber som har ligget på nedrykksplass i mars og kvittet seg med sin manager for å forsøke å holde plassen i Premier League har mislyktes.

Tror du Reading klarer seg likevel? Gi din stemme til høyre!

Har du Reading-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

MØTTE EN AV SINE «FORGJENGERE»: Brian McDermott i møte med Sheffield United-manager Danny Wilson under FA cupoppgjøret i januar. Samme Wilson fikk sparken som Sheffield Wednesday-sjef i mars 2000. (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)
MØTTE EN AV SINE «FORGJENGERE»: Brian McDermott i møte med Sheffield United-manager Danny Wilson under FA cupoppgjøret i januar. Samme Wilson fikk sparken som Sheffield Wednesday-sjef i mars 2000. (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)

Fem har forsøkt - fem har mislyktes

Crystal Palace - Steve Coppell
Den første klubben i Premier League-æraen som forsøkte seg på en sen managerendring var Crystal Palace, som i 1997/98-sesongen erstattet Steve Coppell med spillerne Attilio Lombardo og Tomas Brolin i managerstolen. Palace endte desidert sist med 32 poeng totalt og hele åtte poeng opp til sikker plass.

Sheffield Wednesday - Danny Wilson
To år senere var det Sheffield Wednesday sin tur, da Danny Wilson måtte forlate sin post på Hillsborough så sent som 21. mars. Peter Shreeves tok over som midlertidig manager, men med kun ti poeng på de siste ni kampene ble de blå og hvite liggende på den 19.plassen de lå på da Wilson forsvant fra klubben. Wilson mottok for øvrig, som McDermott gjorde i år, prisen for «månedens manager» i januar bare to måneder før han var ferdig.

Sunderland - Howard Wilkinson
De to neste gangene en manager for et bunnlag forlot sin klubb så sent i sesongen var det i Sunderland det skjedde. Både våren 2003 og våren 2006 slet klubben fra nordøst i bunnen. Først var det Howard Wilkinson som måtte gå, for å bli erstattet av Mick McCarthy med ni kamper igjen av 2002/03-sesongen. Irens ankomst var langt ifra suksessfull, ettersom det ble tap i alle (!) de resterende kampene og en håpløs sluttplassering 25 poeng fra sikker plass med rekordlave 19 poeng totalt.

PhilBrownHull
PhilBrownHull

Sunderland - Mick McCarthy
Tre år senere var det McCarthy selv som ble offer for samme historie. Etter å ha rykket opp med imponerende 94 poeng i 2004/05 ble det en tung sesong tilbake på øverste nivå for «The Black Cats», og da ti kamper gjenstod hadde man kun ti poeng og var 16 poeng fra sikker plass. Dermed forsvant McCarthy ut, og under midlertidig manager Kevin Ball ble det kun fem nye poeng og et nytt historisk lavt totalantall med 15 poeng og desidert sisteplass var et faktum på Stadium of Light.

Phil Brown
Sistemann før McDermott som har fått sparken så sent i sesongen var Hulls Phil Brown i 2009/10. Fire strake tap og en plass under streken gjorde at Iain Dowie ble hentet inn som ny sjef i mars, og selv om Brown i praksis var under kontrakt med tigrene fram til juni var han i realiteten sparket allerede i mars. Dowies inntreden var langt ifra suksessfull, for med kun én seier og tre uavgjorte på de siste ni endte det med 19. plass og fem poeng opp til sikker plass.

Les også: Her får Redknapp kake av journalist på QPRs pressekonferanse

Klubblegender lyktes heller ikke
I tillegg til disse fem managerne som ble sparket har også to andre managere forsvunnet fra klubber i nedrykksstriden i denne delen av sesongen.

Da West Ham-sjef Glenn Roeder ble syk og måtte forlate sin stilling som manager i april 2003, med tre kamper igjen av sesongen, tok klubblegenden Trevor Brooking over ansvaret. De to første kampene endte med 1-0-seire mot Manchester City og West Ham, men i siste runde klarte man kun 2-2 mot Birmingham og dermed rykket det stjernespekkede Hammers-laget ned fra øverste divisjon.

En annen klubblegende som forsøkte å redde sin gamle klubb var Alan Shearer, som i månedsskiftet mars/april 2009 overtok for midlertidig manager Chris Hughton i Newcastle etter manager Joe Kinnears hjerteoperasjon. Åtte kamper gjenstod for 18.plasserte Newcastle, men kun fem poeng på disse kampene gjorde at de sorte og hvite rykket ned med Shearer som sjef.

DowieShearerWeb
DowieShearerWeb

Tror du Reading kan holde seg til tross for at statistikken er mot dem? Hvem bør bli ny manager? Ta diskusjonen under og gi din stemme til høyre!