Tåka ga Svindal seier i utforcupen uten kjøring

Aksel Lund Svindal fikk seieren i utforcupen uten å ha kjørt en eneste meter i utfortraseen i Lenzerheide onsdag. Tåken gjorde det umulig å kjøre.

Rennet ble utsatt en rekke ganger, men tåka lå som et lokk over utfortraseen i den sveitsiske byen. Til slutt ble det klart at det ikke kunne bli renn, og dermed var det klart at Svindal får enda en krystallkule.

Han vant super-G-cupen etter seieren på Kvitfjell for vel en uke siden.

Men i den totale verdenscupen, der Svindal ligger på annenplass 149 poeng bak Marcel Hirscher, var det ingen fordel at onsdagens utforrenn ble avlyst. Svindal kunne trengt hvert eneste poeng han kunne sikre seg i forsøket på å slå østerrikeren, som ikke skulle kjøre utforrennet.

Hirscher skal kjøre alle de tre gjenstående rennene, og selv om han normalt sett er svakere enn Svindal i super-G, er han bedre i både storslalåm og slalåm, noe som gir fordel Hirscher resten av uken.

Aksel Lund Svindal var den eneste norske deltakeren i onsdagens utfor etter at Kjetil Jansrud ble skadet under VM og måtte avbryte resten av sesongen. Han var også kvalifisert for å kjøre utforfinalen i verdenscupen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2