Bardal falt ned til 4.-plass i Kuopio

Anders Bardal klarte ikke å forsvare tredjeplassen fra første omgang og falt ned til fjerdeplass i verdenscuprennet i den store bakken i Kuopio tirsdag.

Han fikk 127,5 meter i finaleomgangen, og det var ikke godt nok til å holde japaneren Daiki Ito bak seg. Ito hoppet seg forresten opp til annenplass med sitt sistehopp på 132 meter, finaleomgangens beste.

– Jeg må si meg fornøyd med dette, særlig etter den hoppingen vi presterte på trening og i prøveomgangen. Guttene viser at de har evne til å forbedre seg i konkurransene. Vi har jobbet med teknikken, og når den sitter, ja, da er vi med, sa trener Alexander Stöckl til NTB etter tirsdagens renn.

Polske Kamil Stoch sikret seg en soleklar ledelse etter et kjempehopp på 135 meter i første omgang, og han beholdt ledelsen etter å ha landet på 129 meter i finaleomgangen. Totalt fikk han 268,1 poeng. Han slo Ito med 10,9 poeng – en suveren seier altså.

Stöckl slo fast at Anders Bardal gjorde to solide hopp, men han hadde ikke marginene med seg og var et drøyt poeng fra en plass på seierspallen.

Tyskeren Sigmund Freund tok tredjeplassen. Han hoppet 130 meter i finaleomgangen, var ustø i nedslaget og tapte litt til Bardal, men ikke nok. Det skilte 1,5 poeng mellom dem til slutt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2