FESTSTEMNING: Barcelona kjørte over Milan. (Foto: Manu Fernandez, © AF)
FESTSTEMNING: Barcelona kjørte over Milan. (Foto: Manu Fernandez, © AF)
I STORSLAG: Lionel Messi scoret to vakre mål i den første omgangen mot Milan. (Foto: JAVIER SORIANO, © js/ql)
I STORSLAG: Lionel Messi scoret to vakre mål i den første omgangen mot Milan. (Foto: JAVIER SORIANO, © js/ql)

Mesterlig snuoperasjon da Messi og Barcelona avanserte

Milan ledet 2-0 sammenlagt, men fikk bank av Barcelona i returoppgjøret på Camp Nou.

Barcelona-Milan 4-0 | 4-2 sammenlagt

Barcelona er videre til kvartfinalen i Mesterligaen etter å ha nedsablet Milan med en imponerende forestilling. Lionel Messi startet festen med to praktmål i den første omgangen, før David Villa fulgte opp etter pause.

Et sluttkjørt Milan satset alt i jakten på det viktige bortemålet, men det ga aldri avkastning. Det var i steden Barcelona og Jordi Alba som kunne kontre inn kampens siste mål på overtid.

– Barcelona er tilbake!
TV 2s Kasper Wikestad trodde på Barcelona-avansement også etter 0-2-tapet i Milano. Og fikk rett.

– Barcelona er tilbake! De gjorde jobben, holdt nullen og scoret fire mål. Det er stort sett de samme spillerne som sist, men det hjelper å ha Xavi tilbake fra skade. De gikk ut på banen med en helt annen aggressivitet, slik vi kjenner Barcelona på deres beste, og var ekstremt flinke til å vinne ballen i gunstige posisjoner, sier Wikestad, som nå mener Barcelona er en av favorittene til å vinne Mesterligaen.

– Vi sto i fare for å miste begge de to spanske gigantene i denne runden. Begge levde farlig, men nå er de videre og blant de største favorittene til å vinne.

– I kveld var Barcelona tilbake på sitt beste. I perioder var det en fryd og nytelse å se angrepsspillet deres. Det var en helt annen bevegelse i laget, mye større presisjon og alt gikk raskere enn det har gjort i det siste, sier NFFs Dag Riisnæs, som var gjest i FotballXtra Europa-studioet.

Les også: Her ser de toppkampen i boblebad mens de drikker øl

Forsvarsbauta Gerard Piqué leverte nok en nærmest feilfri kamp i forsvaret til Barcelona. Han hyller fansens enorme støtte fra tribunen, samtidig som han er klar på at Barcelona fortjente å gå videre. 26-åringen

– Siden det første minuttet i den andre omgangen gikk vi rett i angrep for å score det tredje målet. Vi var hjemme og trengte å vinne 3-0 for å gå videre, sier Piqué.

– Her på Camp Nou er atmosfæren fantastisk. Folk heier deg frem til å kjempe helt til siste minutt. Jeg mener at vi fortjente det.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Gerard Piqué holdt orden i Barcelonas bakre rekker da katalanerne valset over Milan på Camp Nou. (Foto: Manu Fernandez, © AF)
Gerard Piqué holdt orden i Barcelonas bakre rekker da katalanerne valset over Milan på Camp Nou. (Foto: Manu Fernandez, © AF)

Messi-show etter fem minutter
Barcelona tok tidlig styring om kampen mot Milan, og det var tydelig at vertene vil ha en rask scoring for å knappe inn gjestenes tomålsforsprang. Fram i lyset steg selvfølgelig Lionel Messi og tok på seg ansvaret.

Kun fem minutter var spilt da Messi spilte vegg med Andrés Iniesta på Milans sekstenmeter. Argentineren fikk ballen tilbake, la den til rette og bredsidet den opp i krysset bak en sjanseløs Christian Abbiati. Rett og slett vakkert av den lille trollmannen, som dermed scoret sitt sjette Mesterliga-mål for sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LURTE MILAN-FORSVARET: Lionel Messi satte inn 1-0 til Barcelona etter bare fem minutter. (Foto: JOSEP LAGO, © JL/ql)
LURTE MILAN-FORSVARET: Lionel Messi satte inn 1-0 til Barcelona etter bare fem minutter. (Foto: JOSEP LAGO, © JL/ql)

Katalanerne så ingen grunn til å roe tempoet, og 13 minutter ut i kampen var det Iniesta som prøvde seg. Midtbanespilleren fikk kjempetreff på et volleyskudd fra langt hold, men Abbiati var på nett og fikk slått ballen i tverrliggeren. Returen falt ned til Messi, men heldigvis for Milans sisteskanse satte 25-åringen headingen i nettveggen.

Abbiati fikk bryne seg på flere vanskelige oppgaver i åpningsminuttene. Kvarteret var spilt da det var Xavi sin tur til å fyre fra langt hold, men Abbiati var kvikk i reaksjonen og fikk slått til corner.

Les også: Dette er topp ti klubblagene i verden
Les også: På denne listen slår Beckham knockout på Messi

Fra stolpeskudd til baklengsmål for Milan

DRØMMEDUOEN: Lionel Messi og Andrés Iniesta fant nok en gang tonen på Camp Nou. (Foto: JAVIER SORIANO, © js/ql)
DRØMMEDUOEN: Lionel Messi og Andrés Iniesta fant nok en gang tonen på Camp Nou. (Foto: JAVIER SORIANO, © js/ql)

Kampen fortsatte i samme spor utover i omgangen, men drøyt åtte minutter før pause fikk gjestenes tidenes mulighet til å gjøre livet surt for Barcelona.

Milan-forsvaret fikk klarert etter en corner og pluselig var M'baye Niang helt alene med Víctor Valdés. Men utrolig nok satte spissen ballen i stolpen og sjansen var forspilt.

Milan var skuffet - den skuffelsen ble enda større kun minutter senere da Iniesta igjen fant Messi på sekstenmeterstreken til Milan. Som på det første målet hadde Messi orientert seg og han visste akkurat hva som skulle gjøres. Med et vanvittig tilslag hamret Messi til ballen og sendte kanonkula i nettet. Dermed var lagene like lagt sammenlagt.

Les også: Alsaker møtte Kasper (14): – Av og til tror du det er deg selv

Snuoperasjonen komplett
Barcelona kunne gå til pause med 2-0-ledelse, men spanjolene var langt ifra forsynt med mål. Ti minutter ut i den andre omgangen klarte Barcelona å bite seg fast etter en corner.

Javier Mascherano var dyktig da han klarte å bryte en kontringsmulighet fra Milan, og etter raskt pasningsspill endte ballen hos Xavi. Midtbanespilleren var kvikk i reaksjonen da han sendte presist gjennom til David Villa, som var nådeløs da han fikk muligheten. Med innsiden av foten bredsidet spissen til ballen og satte inn Barcelonas tredje for kvelden.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KVELDENS TREDJE: David Villa jublet hemningsløst for 3-0-scoringen mot Milan. (Foto: Daniel Ochoa de Olza, © IAS)
KVELDENS TREDJE: David Villa jublet hemningsløst for 3-0-scoringen mot Milan. (Foto: Daniel Ochoa de Olza, © IAS)

Milan-trener Massimiliano Allegri skjønte at her hadde hans gutter ingenting å tape. Bojan, Robinho og Sulley Muntari ble kastet inn i heksegryten, men det ga ingen avkastning for de røde og svarte. Selv om Milan hadde ballen i store deler av kampens siste fase, så var det umulig å få hull på Barcelona-forsvaret.

Les også: Ribéry mister Arsenal-kampen
Les også: Her stjeler måren (!) showet i sveitsisk fotballkamp

Jordi Alba satte spikeren i Milan-kista
På overtid straffet Milan-offensiven seg. Gjestene klønet det til på et frispark og Barcelona kontret i en forrykende fart. Alexis Sanchez fkk ballen på høyresiden og serverte lekkert til Jordi Alba som kom i hundre på motsatt kant. Venstrebacken beholdt roen og satte enkelt inn 4-0 for Barcelona.

Dermed var det hele avgjort. Barcelona kunne juble for en mesterlig snuoperasjon og avanserer til kvartfinalen med 4-2-seier sammenlagt.

Slik startet lagene:
Barcelona (4-3-3): Víctor Valdés - Dani Alves, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta - Pedro, Lionel Messi, David Villa
Milan (4-3-3): Christian Abbiati - Ignazio Abate. Phillipe Mexés, Christian Zapata, Kévin Constant - Riccardo Montolivo,Massimo Ambrosini, Mathieu Flamini - Kevin-Prince Boateng, M'baye Niang, Stephan El Shaarawy