SKUFFET: Lionel Messi og Xavi var skuffet etter 0 2 tapet for Milan på San Siro. Tirsdag kveld får de sjansen til å snu alt på Camp Nou. (Foto: Scanpix)
SKUFFET: Lionel Messi og Xavi var skuffet etter 0 2 tapet for Milan på San Siro. Tirsdag kveld får de sjansen til å snu alt på Camp Nou. (Foto: Scanpix)
MÅ VINNE: Thomas Dragsnes er redaktør for nettstedet Blaugrana som er hjemmesiden for norske Barcelona fans. Han tror det er 50 prosents sjanse for å gå videre i Champions League.  (Foto: Scanpix/privat)
MÅ VINNE: Thomas Dragsnes er redaktør for nettstedet Blaugrana som er hjemmesiden for norske Barcelona fans. Han tror det er 50 prosents sjanse for å gå videre i Champions League. (Foto: Scanpix/privat)

Barcelonas fanklubb i Norge: – Sesongen er over om vi ryker ut

– Sesongen står og faller på om vi går videre i Champions League, sier Thomas Dragsnes.

Tirsdag kveld tar Barcelona imot Milan til returoppgjør i 8-delsfinalen i Champions League. Italienerne leder 2–0 etter oppgjøret på San Siro, en kamp som startet en negativ formkurve for katalanerne.

Etter den første kampen mot Milan har Barcelona tapt to ganger for Real Madrid, den ene i Copa del Rey. Det har fått supporterne til å bruke ord som krise om den svake perioden.

Les også: Sjekk ut hvilket lag som er verdens beste klubblag
Les også: Milan sendte Barcelona nervøse hjem

Bortskjemt
– Alle forventer at vi skal vinne hele tiden. Egentlig har vi hatt en knallbra sesong, men de siste ukene har ikke vært så bra. Vi har vært så høyt oppe at vi ikke kunne komme lenger. Dette måtte skje før eller siden, sier Thomas Dragsnes, sjefredaktør for nettsiden Blaugrana, hjemmesiden til Barcelonas norske supporterklubb.

– Er dere litt bortskjemte?

– Ja, vi er veldig bortskjemte. Resultatene de siste årene har gjort at vi er vant med å vinne hver eneste kamp med ganske mange mål, men historisk sett har Barcelona hatt flere store oppgjør hvor de har vært nødt til å komme tilbake fra et vanskelig utgangspunkt. Det er noe det har blitt snakket mye om i media i Barcelona den siste tiden, forteller Drangsnes.

Saken fortsetter under bildet!

PRESIDENTEN: Thomas Dragsnes, her sammen med Sandro Rosell, President i FC Barcelona, er redaktør for nettstedet Blaugrana.  (Foto: Privat)
PRESIDENTEN: Thomas Dragsnes, her sammen med Sandro Rosell, President i FC Barcelona, er redaktør for nettstedet Blaugrana. (Foto: Privat)

– Kyniske italienere
Barcelona leder for øyeblikket La Liga suverent. Det er 13 poeng ned til Real Madrid, men det er ikke godt nok for Barcelona-supporterne. Suksess i Champions League er det eneste som gjelder så lenge laget leder så suverent i den hjemlige serien.

– Sesongen er over hvis vi ryker ut. Vi er ute av Copa del Rey, og vi roter aldri bort ledelsen i ligaen. Jeg er veldig nervøs, sier Dragsnes.

Han var på plass på San Siro under den første kampen. Han forventer et kynisk Milan på Camp Nou under kveldens kamp.

– Jeg regner med at de legger seg dypt i en 4-5-1-formasjon. Milan kommer til å vente på overganger og kontringer. Barcelona må satse offensivt, og det gjelder bare å tette igjen bakover. Hvis det er et lag i verden som kan snu en slik kamp, så er det Barcelona, mener Dragsnes.

Assistentens test
Barcelonas assistenttrener Jordi Roura leder laget under kveldens kamp. Lagets trener Tito Vilanova er alvorlig syk med kreft. Han får cellegiftbehandling når laget hans møter Milan på Camp Nou.

PRESS: Barcelonas assistenttrener Jordi Roura har ansvar for laget under returoppgjøret mot Milan. Hovedtrener Tito Vilanova er kreftsyk og får cellegiftbehandling. (Foto: Scanpix)
PRESS: Barcelonas assistenttrener Jordi Roura har ansvar for laget under returoppgjøret mot Milan. Hovedtrener Tito Vilanova er kreftsyk og får cellegiftbehandling. (Foto: Scanpix)

Dragsnes tror den spesielle situasjonen i Barcelona-garderoben har hatt mye å si for lagets formsvikt den siste tiden.

– Klart det har mye å si for laget. De har en trener som kjemper for livet. Vi kan ikke legge skylder på Roura heller, for han var ikke forberedt på denne oppgaven, sier Dragsnes.