HAR TROEN: Mads Kaggestad er imponert over måten Thor Hushovd har kommet tilbake på. Han mener Hushovd bør få en plass til Tour de France. (Foto: Scanpix/montasje)
HAR TROEN: Mads Kaggestad er imponert over måten Thor Hushovd har kommet tilbake på. Han mener Hushovd bør få en plass til Tour de France. (Foto: Scanpix/montasje)

Kaggestad om Hushovds comeback: – Thor har meldt seg på til Tour de France igjen

– Folk trodde han var ferdig som syklist. Nå må han vurderes for Tour de France-laget til BMC, sier Mads Kaggestad.

Thor Hushovd har slått tilbake etter problemene tidligere i vinter. Etter en tung tid i Tour de San Luis i Argentina, valgte Hushovd å pakke kofferten og dra hjem.

Etter det har 35-åringen jobbet seg sakte, men sikkert tilbake i storform. Tirsdag slo han til med en superetappe i Tirreno-Adriatico hvor han syklet inn til niendeplass.

– Jeg viste i dag at jeg er i kanonbra form. Jeg merket at kroppen og beina fungerte veldig bra. Nå er jeg virkelig tilbake i godt gammelt slag, akkurat i rute til klassikerne begynner. Det lover veldig bra, sa Hushovd til tv2.no.

Imponert
TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, er mektig imponert over måten Hushovd har kommet tilbake etter en tung tid.

Les også: Hushovd i kanonform før Milano-Sanremo: – Jeg vet at jeg kan vinne
Les også: Vanvittige Sagan knuste til på knalltøff etappe i Tirreno-Adriatico

– Det er ikke noen tvil om at han er tilbake i skikkelig godt slag. Det har blitt spekulert i om han var ferdig som syklist. Det kan vi bare legge til side nå. Så god som han var i går, så kan vi ta ham inn i betraktningen om en plass i Tour de France igjen. Det er mange som tror han ikke kommer med, men nå ser Thor ut som han gjorde i 2011. Da må han vært med til Tour de France, sier Kaggestad.

– Han er sikkert ekstremt inspirert etter det som har skjedd. Det er en mental lettelse for ham etter den tunge starten i Argentina.

– Sagan er mannen å slå
Søndag starter årets første store klassiker med Milano-Sanremo. Hushovd selv er sikker på at formen han har vist den siste tiden, gjør ham til en av favorittene til rittet.

– Jeg vet jeg kan vinne, men alt skal fungere og falle på plass akkurat den dagen, sa Hushovd mandag.

Saken fortsetter under bildet.

OPTIMIST: Thor Hushovd ser lyst på resten av sesongen etter den oppløftende etappeseieren i Tour du Haut Var.  (Foto: Lauten, Daniel Sannum, © dsl)
OPTIMIST: Thor Hushovd ser lyst på resten av sesongen etter den oppløftende etappeseieren i Tour du Haut Var. (Foto: Lauten, Daniel Sannum, © dsl)

Kaggestad synes Hushovd seiler opp som kaptein i BMC-laget med den formen han har vist. Han tror Peter Sagan er den største favoritten til å vinne Milano-Sanremo, men at Hushovd har alle muligheter til å knekke stjerneskuddet.

– Det er et vanskelig ritt å vinne, men Thor er i bra form. Sagan er mannen å slå, men det kan være en fordel for Thor at han er så stor favoritt. Sagan har alt å presset på seg, mener Kaggestad.

– Tenker på klassikerne
Selv om Kaggestad mener Thor Hushovd er en kandidat for en plass på Tour de France-laget til BMC i sommer, tror TV 2s sykkelekspert at klassikerne er Hushovds store mål denne sesongen.

– Han vil ha brosteinstrofeer på peishyllen nå. Endagsrittene er det han mangler på skrytelisten sin, og det er det han drømmer om. Han har vunnet mange Tour de France-etapper, men klassikerne vil virkelig føre ham inn i historiebøkene i norsk sykkelsport, mener Kaggestad.

Han tror BMC-lagets tålmodighet med Hushovd endelig betaler seg.

– Thor har møtt forståelse fra laget sitt. Han har en slik status i sporten at de alltid vet han vil gjøre så godt han kan. Han er alltid seriøs, sier Kaggestad.

– Edvald er outsider
Søndagens Milano-Sanremo vil også gi en pekepinn på hvordan kroppen til Edvald Boasson Hagen reagerer på konkurranse rett etter et høydeopphold. Kaggestad er usikker på hvordan Boasson Hagen vil reagerer på høyden, men at han definitivt er en outsider.

Sean Yates, Edvald Boasson Hagen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Sean Yates, Edvald Boasson Hagen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
– Han kommer rett fra høydeopphold før Milano-Sanremo. Spørsmålet er hvordan han reagerer på det. Det blir spennende å se, for det er et eksperiment som ikke har blitt gjort før. Men Edvald er den sterkeste spurteren på Sky-laget, og han er en vinnertype, sier Kaggestad.