mohus (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
mohus (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Skarsfjord: – Ikke redd for å få sparken

Brann-treneren snakker ut om spilleropprøret, fremtiden, Erik Mjelde og pressen i Bergen.

Se portrettet i videovinduet over!

Bergen (TV 2 Sporten): Brann-trener Rune Skarsfjord tror både han, spillerne og klubben har kommet styrket ut av turbulente måneder med oppvask i kulissene. I et lengre intervju med TV 2 Sporten snakker blant annet Skarsfjord ut om spilleropprøret han fikk i fanget på tampen av fjorårets sesong, håndteringen av Erik Mjelde, hans egen og klubbens fremtid, avisene i Bergen og om hvordan det er å være Brann-trener.

Se det 25 minutter lange intervjuet i videovinduet over!

- Viktig at det eksploderte
- Det viktigste var nok at vi fikk røsket løst i alt. Mange av tilbakemeldingene var gode. Det var ikke alt som var like treffende og bra, men det var viktig at mye av dette kom på bordet. Detaljene har jeg ikke så lyst å gå inn på, men det var naturlige ting for en fotballtrener som har 25 spillere, og som må skuffe flere av dem hver gang du tar ut et lag. Det skaper gnisninger. Vi har blant annet økt antall spillersamtaler kraftig nå, sier Skarsfjord, om misnøyen mot hans lederstil.

Les også: Her er TV 2 Sportens Tippeliga-tips

Brann-treneren sier han har forandret seg.

- Jeg har endret meg litt, tror jeg. Jeg tror jeg har det bedre i gruppen og jeg tror spillerne har det bedre med trenerteamet. Dette er en jobb vi måtte gjøre sammen. Nå har vi det veldig bra.

- Jeg er en krevende trener. Over tid kan det virke som en slitasje. Og det kan være kommunikasjonen var litt dårlig. Det var viktig for Brann som klubb at det eksploderte på det tidspunktet der, utdyper narvikingen.

«Sportsportrettet» sendes på TV 2 Sport hver torsdag klokken 18

- Var du redd for at du ikke fikk fortsette som Brann-trener?

- Jeg var ikke redd. Jeg gjør så godt jeg kan hele tiden, og er en fersk trener som er veldig villig til å ta i mot feedback. Det er opp til styret hvor lenge de vil ha meg som trener, og hvor lenge jeg vil være her. Jeg får gode signaler fra ledelsen. Vi er tett på hverandre. Det vil overraske meg mye om det kommer en ny runde som den vi hadde i fjor høst, sier han.

- Skriver ting som ikke er sant
I Bergen er det en voldsom kamp mellom Bergens Tidende og Bergensavisen, med mål om å være best på Brann. I tillegg har riksmediene et godt øye til det som skjer på Stadion. Skarsfjord er ikke like fornøyd hver gang han åpner avisene, og kaller mye av det som trykkes for usannheter. Han sier følgende om behandlingen han får:

- Det varierer. De (avisene) er veldig på. Det lever vi av, så det er vi takknemlig for. Men ellers kan det variere en del, fra form, farger og troverdighet. Det er ikke noe sannhetsserum i alt som kommer frem, det kan være både agenda og ting som blir skrevet som skal skape ting. Det er en del av hverdagen til en journalist, og en del av hverdagen til de som driver med toppidrett. Stor interesse nyter vi godt av, og så er det av og til vi sikkert kan føle at det er litt motkrefter ute og går. Det har vi lært oss å takle.

- Synes du at du får en fair behandling?

- Det varierer. Helt åpenbart, men i den jobben man har kan du si at man må akseptere det uansett. Vi opplever helt klart at ting som kommer frem ikke er sant, eller tendensiøst og vridd på. Vi må leve med det og må heller ha regler for hvordan slike ting skal løses internt, svarer Skarsfjord.

Skarsfjord
Skarsfjord

- Spennende
Han håper og tror han har mange år foran seg som hærfører for bergenserne. Selv om han av og til savner tid med familien, læreryrket og platesamlingen. Brann har endt på 4.plass og 6.plass de to siste sesongene. I cupen har det blitt en finale og semifinale. Fansen har savnet ambisjoner fra klubbledelsen, som har et uttalt mål om å være i toppen først i 2015.

- Hva vil du være fornøyd med når årets sesongen er over?

- Sånt er helt umulig å si. Vi har ikke noe bilde ennå på hvordan det her kommer til å se ut. Vi har ikke noe bilde av hvordan de andre lagene, som har rustet opp, ser ut. Vi har voldsomt fokus på oss selv. Vi ser at vi har tatt steg på en del områder, så det blir spennende å se, vi ønsker å bygge oss stabile, enda høyere opp på tabellen, sier Skarsfjord, som ikke utelukker en forbedring av fjorårets 6.plass.

I det lange intervjuet over snakker Branns trener også om bruken av pappa Terje Skarsfjord som samtalepartner, bergenseres engasjement, Erik Mjelde, nivået på norsk fotball og om mulighetene for at Brann kan ta seriegull igjen.