NYTT HÅP: Eden Hazard reduserte for Chelsea mot Manchester United (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
NYTT HÅP: Eden Hazard reduserte for Chelsea mot Manchester United (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

TV 2 forlenger fotballrettigheter

Blir hjem for all engelsk fotball ut 2014.

TV 2 Sporten er i havn med avtalen om å fornye rettighetene til Championship, FA- og ligacupen ut neste sesong, med opsjon på videre kjøp.

TV 2 har fra før rettighetene til å sende Premier League ut 2015/2016-sesongen.

Dermed kan du som seer – både på TV og på nett via TV 2 Sumo – fortsatt se alt det beste av engelsk fotball på våre kanaler.

Den nåværende avtalen løper ut inneværende sesong.

– Nå kan vi med full rett kalle oss «the Home of English Football» i lang tid fremover. På TV 2 er det nå alltid engelsk fotball i en helg gjennom hele høsten og vinteren. Dette er en god og hyggelig dag for TV 2 Sporten, sier sportssjef Bjørn Taalesen.

Les også: TV 2 samler Fotball-England til ett rike

Slås trolig sammen til én pakke
Sportssjefen varsler at det trolig vil komme endringer i hvordan det totale engelske fotballtilbudet pakketeres.

– Kjøpet innebærer at vi får et bedre totaltilbud på engelsk fotball fra neste sesong. Vi vil nok slå sammen alt vi har av engelsk fotball da, slik at de som kjøper seg en billett til engelsk fotball får det gjennom ett abonnement, sier Taalesen.

Som også kan love seerne et bedre tilbud fra Championship.

– Vi har ikke vært fornøyd med kamptilbudet vi har fått derfra, som er veldig styrt av Sky i England. Men vi er nå blitt lovet tilgang til langt flere kamper fra dette nivået. Gjennom abonnement på TV 2 Sumo vil de mer ihuga fansene av de mindre klubbene få se langt mer til sine lag, sier Taalesen.

Ikke mindre Tippeliga
Sportssjefen avviser at det ferske kjøpet går på bekostning av kanalens Tippeliga-tilbud.

– For oss er engelsk fotball et premiumprodukt, vårt betalings-tv. Tippeligaen, slik den blir fra denne sesongen, har ikke vi lenger betalings-tv-rettighetene til. Derfor konsentrerer vi vår dekning av Tippeligaen rundt de to åpne kampene vi har hver uke. Det vil ikke gå ut over det tilbudet vi gir seerne våre der, sier Taalesen.

 TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum er overrasket over salget av Tippeligaen. (Arkivfoto). (Foto: Scanpix)
TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum er overrasket over salget av Tippeligaen. (Arkivfoto). (Foto: Scanpix)