Ishockey: Festkveld for Crosby & co.

Chris Kunitz og Sidney Crosby noterte begge fem poeng da Pittsburgh Penguins knuste New York Islanders 6-1 i NHL søndag.

Penguins måtte klare seg uten stjernespilleren Jevgenij Malkin, men hadde ingen problemer med å slå gjestene. Kunitz scoret tre ganger og serverte to, mens Crosby noterte fem assists i storseieren.

Lagkapteinen Crosby økte dermed sin klare ledelse på poengstatistikken i verdens beste ishockeyliga. Han står med 45 poeng (12 mål/33 assists) på 26 kamper. Toer er Tampa Bay Lightnings Steven Stamkos med 37.

Seieren var Penguins' femte strake, og laget har 2.-plassen i Eastern Conference. Crosby mente det var viktig ikke å endre spillestilen selv om forrige sesongs målkonge Malkin er skadd.

– Malkin er ikke en fyr vi kan erstatte, det vet alle. Men vi vil ikke endre for mye. Vi vet hvordan vi spiller og kjenner vår identitet. Jeg synes vi gjorde en flott jobb med å holde stilen i kveld, sa Penguins-kapteinen.

Chicago Blackhawks' imponerende rekke på 24 kamper uten tap i ordinær tid røk hjemme for Edmonton Oilers søndag. Det skjedde i en spennende kamp der gjestene ledet 4-0 etter første periode. Blackhawks scoret fire ganger i midtperioden, men Oilers holdt unna og vant til slutt 6-5. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2