Ronaldo-dobbel ga ny Real-seier

To mål av Cristiano Ronaldo ga Real Madrid 2-1 borte mot bunnlaget Celta søndag. Det var storklubbens femte strake seier i spansk 1. divisjon.

Vadim Demidov spilte hele kampen, men verken han eller resten av Celta-forsvaret kunne stoppe Ronaldo. Real Madrid spilte seg til mange sjanser, og vertene var svært heldige som ikke lå under med stygge sifre før det første baklengsmålet kom etter en time.

Ronaldo tok ned ballen i boksen og ordnet 1-0. Selv om Celta hadde blitt utspilt, svarte hjemmelaget kun to minutter etterpå med en utligning. Real-stopper Pepe rakk ikke å sette inn en takling på Iago Aspas, som dermed kunne avslutte til 1-1.

Det var ikke rettferdig, men José Mourinhos mannskap brukte ikke lang tid på å ta tilbake ledelsen. I det 71. minutt ble Kaká felt av Javi Varas, og dommeren ga bortelaget straffe. Den tok Ronaldo godt vare på og scoret sitt 26. seriemål for sesongen. Kun Lionel Messi har vært bedre med sine 40 mål for Barcelona.

Real Madrid er inne i en sterk periode. De siste ukene har hovedstadsklubben slått Barcelona to ganger (i serie og cup), slått Manchester United ut av mesterligaen og lagt press på byrival Atlético om annenplassen på tabellen. Real er 13 poeng bak serieleder Barcelona.

Demidov må belage seg på en tøff nedrykkskamp fram til sesongslutt. Celta ligger på nest sisteplass og har to poeng opp til sikker plass med elleve kamper igjen å spille. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2