Tora Berger (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)
Tora Berger (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)

Berger sliten etter verdenscuptriumf

Tora Berger styrte verdensmester Norge til tredjeplass på skiskytterstafetten i neste års OL-løyper. Det holdt til norsk seier i stafettcupen. Nå er hun sliten.

Sotsji (TV 2 Sporten):

Det var Norges første stafettcupseier for kvinner siden 2004. De regjerende verdensmesterne i disiplinen vant rennene i Hochfilzen, Ruhpolding og VM i Nove Mesto na Morave.

Hilde Fenne startet for Norge søndag, og etter stafettdebutant Tiril Eckhoffs annen etappe var Norge over minuttet bak teten.

Les også: Fourcade vil lokke Hegle Svendsen på date med dusjbilde

– Hadde muligheten
Men Ann Kristin Aafedt Flatland knappet innpå med god skyting, og hun klappet ankerkvinne Tora Berger på skulderen drøyt 30 sekunder etter Ukraina i tet.

En perfekt liggende skyteserie ble ikke helt fulgt opp av sammenlagtvinneren i verdenscupen, som måtte bruke to ekstraskudd på den stående serien. Berger gikk ut 21,6 sekunder bak Ukraina, som hadde Tyskland jagende bare 5,6 sekunder bak.

Mens ankerkvinne Laura Dahlmeier gjorde jobben for Tyskland og smadret Maria Panfilova mot slutten, hadde ikke Berger sjanse på å ta igjen lagene foran.

– Jeg hadde muligheten, men det ble to ekstraskudd for mye til å klatre helt til topps. Jeg ble litt stresset i situasjonen i dag, sier Norges ankerkvinne.

Begynner å bli sliten
Berger innrømmer at hun begynner å merke at sesongen har vært lang.

– Det er på tampen av sesongen, og jeg begynner å bli sliten. Da er det fort å gjøre feil. Det er fordi jeg er sliten, sier hun til TV 2 Sporten.

Nå har hun sikret seg verdenscupen både individuelt og i stafett, i tillegg til at hun ble VM-dronning. Hun har likevel ingen problemer med å motivere seg.

– Jeg har lyst til å fullføre sesongen og gjøre det bra. Det er en uke igjen og tre konkurranser, og jeg skal prøve å gjøre mitt beste, sier hun.

– Og etter det?

– Da er det NM. Alltid noe? Ja, he he.

(©NTB/TV 2 Sporten)