Mika Kojonkoski hilste på Anders bardal i Lahti. (Foto: TV 2)
Mika Kojonkoski hilste på Anders bardal i Lahti. (Foto: TV 2)

Jublende gjensyn for Kojonkoski og hopperne

Mika Kojonkoski er full av lovord om de norske hoppgutta og trener Alexander Stöckl.

Lahti (TV 2 Sporten): Det ble et spesielt øyeblikk for Anders Bardal og Anders Jacobsen på pallen i den finske skimetropolen.

Gamletreneren Mika Kojonkoski delte ut premiene, og benyttet sjansen til å klemme de to norske superhopperne ekstra lenge.

- Det var godt å se han igjen. Det så ut som han har hatt godt av en pause, for han så nesten yngre ut nå enn da han slutta, humrer Anders Jacobsen.

Se reportasje øverst i artikkelen

- Kjedelig liv
Og Mika Kojonkoski selv, savner de norske guttene. I det han møter Alexander Stöckl etter premieutdelingen, legger han ikke skjul på følelsene sine.

- Hvordan er livet? spør Stöckl.

- Kjedelig, jeg lever et kjedelig liv, ler Kojonkoski.

Overfor TV 2 utdyper han de tankene han har hatt mens han har fulgt suksessen til de norske hopperne på tv i vinter.

Å se han bli verdensmester etter det han har vært gjennom var rett og slett fantastisk.

- Det Anders Bardal har gjort er utrolig. Jeg husker svært godt da jeg tok over laget for ti år siden, og de probleme han slet med i bakken da, og den utviklingen han har hatt. Å se han bli verdensmester etter det han har vært gjennom var rett og slett fantastisk. Noen ganger spør jeg meg selv hvorfor i jeg i helvete hoppet av dette, ler han.

Les også: Bardal og Jacobsen på pallen

God klem
Anders Bardal takker Kojonkoski for de fine ordene.

- Det et hyggelig gjensyn. Jeg måtte få en klem av han også. Han har vært en ganske viktig del av min hoppkarriere, sier Bardal.

Kojonkoski, som avtalte å spise frokost med Alexander Stöckl mandag morgen, er også full av lovord om sin østerrikske etterfølger.

- Han har helt klart gjort en god jobb. Han har bragt med seg en del nye ting, tekniske detaljer, motivasjon, og evne til å skape samarbeid. Jeg er fornøyd med ham, virkelig fornøyd, sier Kojonkoski.