Anders Bardal (Foto: Pierre Teyssot, © PTY/MIR)
Anders Bardal (Foto: Pierre Teyssot, © PTY/MIR)

Bardal og Jacobsen på pallen

Kun Richard Freitag var bedre enn de norske hopperne i Lahti.

Bergen/Lahti (TV 2 Sporten): Anders Bardal og Anders Jacobsen hoppet ned til henholdsvis andre- og tredjeplass under hopprenner i stor bakke i Lahti søndag.

Tysker Richard Freitag var sist ut fra toppen etter å ha hoppet best i den første omgangen. 21-åringen befestet sin plass på toppen av listene med et svev på 128,5 meter i den andre.

Bardal, som hoppet 121,5 meter i den første omgangen med gode stilpoeng, strakk seg til 126 meter i den andre. Dermed hoppet Bardal seg opp fra sjette- til andreplass og endte 7,3 poeng bak Freitag.

Han innrømmer at han har kjent på en viss utlading etter gullmedaljen i Val di Fiemme.

- Jo, jeg har vært sliten, men nekter å prate om det, ler han.

- I dag er jeg ikke fornøyd, i alle fall ikke med det første hoppet. Det er greit å vite at man kan bli nummer to når man har en del å gå på.

Jo, jeg har vært sliten, men nekter å prate om det.

Jacobsen slo til med 123 meter i den første omgangen. I det andre svevet strakk Jacobsen seg til 127 meter, men fikk dårligere poengsum enn Bardal. Dermed ble det tredjeplass for 28-åringen - 1,1 poeng bak Bardal.

Fra kulen til pallen
Anders Jacobsen startet treningene og kvalifiseringen i Lahti med å lande på kulen, men har hatt stigning i hvert eneste hopp gjennom hele helgen.

- Dette hadde jeg aldri trodd på fredag. Da hoppet jeg elendig, smiler han.

- Men det er litt typisk for dette laget. I stedet for å bli vraket og plukket på, så får du trygghet til å finne ut hva som skal til for å gjøre det bedre. Det er derfor laget lykkes så godt. Denne bakken har aldri vært min bakke. Det beste jeg hadde før dagens renn var en sjetteplass. I dag blir jeg nummer tre, så det må jeg være fornøyd med.

Tom Hilde endte på åttendeplass, mens Rune Velta og Andreas Stjernen fulgte på 23. - og 24. plass.