Tarjei og Johannes Bø
Tarjei og Johannes Bø
Tarjei Bø gikk den tredje etappen for Norge på torsdagens miks stafett i VM i Nove Mesto. (Foto: Solum, Stian Lysberg)
Tarjei Bø gikk den tredje etappen for Norge på torsdagens miks stafett i VM i Nove Mesto. (Foto: Solum, Stian Lysberg)

Tarjei Bø tilgir lillebrorens stafett-bom

Men tilgir ikke feiltrinn i neste års OL.

Sotsji/Bergen (TV 2 Sporten): Sammenlagtseieren i stafettcupen i skiskyting røk i sesongens aller siste stafett for Norge. Det norske laget pådro seg altfor mange bomskudd og strafferunder til å henge med helt i toppen.

Mistet sammenlagtseieren
For Russland ble det ellevill jubel etter en solid prestasjon på hjemmebane. Ankermann Jevgenij Ustjugov slo til med høy fart i sporet og strålende skyting på standplass - det ga Russland en meget populær seier i prøve-OL i Sotsji. Triumfen sørget også for at russerne tok sammenlagtseieren i stafettcupen.

Norge måtte havne på pallen for å sikre seieren i stafettcupen, men til tross for en solid sisteetappe av Tarje Bø endte det med fjerdeplass for Norge. Tyskland tok andreplassen, mens Tsjekkia havnet på tredje.

Vetle Sjåstad Christiansen, Henrik L'Abée-Lund, Johannes Bø og Tarjei Bø gikk på det norske laget. Det ble til sammen to strafferunder og åtte ekstraskudd for Norge på søndagens stafett.

Tilgir strafferunden
For familien Bø var det en historisk dag i Sotsji. For første gang gikk brødrene Johannes og Tarjei sammen på Norges stafettlag.

– Det var kult. Det var første gang, og det frister til gjentakelse. Både han og de andre har vel gått bedre stafett, men det er jo læring. Mange her tenker nok OL, selv om det er et år igjen, sier Tarjei.

– Jeg gikk ut litt bak, og tenkte bare at nå må jeg satse alt. Det var kanskje det som gjorde at jeg fikk det litt tøft på stående. Men vi går jo alltid for å vinne. I dag ble jeg litt for ivrig, men sånn er gamet, sier Johannes.

Se intervju med brødrene i videovinduet øverst på siden!

Les også: Norsk nedtur i OL-løypene: – Bambi på isen
Les også: TV 2s skiskytingsekspert krever endring av OL-løypene

For Johannes Bø måtte ut i en strafferunde etter å feilet med de tre ekstraskuddene på stående skyting. Hos bror Tarjei får Johannes tilgivelse.

– Jeg er oppbyggende når jeg vet at det er viktig for folk. Dette er viktig for Johannes så da er jeg ganske snill. Men når vi konkurrerer i yatzy på hjemmebane, da får han gjennomgå når han taper, sier Tarjei.

– Så du tilgir en strafferunde i dag?

– Jeg tilgir en strafferunde. Akkurat nå er det ikke viktig om vi blir nummer to, tre eller fire. Men neste år har jeg lyst på gull, og da tilgir jeg ikke noe.

Dét er Johannes helt enig i.

– Det gjør ikke jeg heller om han skulle bomme, repliserer lillebror Johannes.

– Jeg bommer aldri, kommer det kontant fra Tarjei.

Les også: Tarjei Bø fryktet «klin gal» russer skulle dra opp pistol i løypa

– Skikkelig skjelven på stående
L'Abée-Lund gikk inn til sin første individuelle pallplassering på lørdag, men fikk det tøft på sin andre etappe på søndag. Oslo-løperen startet med ett fullt hus, før han måtte ut i strafferunde etter stående.

– På stående så var jeg skikkelig skjelven. Beina ristet og da er det vanskelig. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men jeg fikk ikke ned blinkene. Det er veldig kjedelig når man går på et stafettlag, sier L'Abée-Lund til TV 2 Sporten.

– Hvorfor blir det sånn at beina rister?

– Det er nok litt spenning. Jeg går en hard andrerunde, det kan ha litt med det å gjøre. Det er nok mest at det sitter i hodet og du vet hva du skyter om.

Se intervju med L'Abeé-Lund under:

703096

Norge åpnet stafetten med Sjåstad Christiansen. 20-åringen måtte bare bruke ett ekstraskudd, og nå drømmer han om en plass på OL-laget om ett år.

– Vi har jo et par-tre mann i bakhånd med både Ole Einar og Emil. Det blir skikkelig hard kamp om å komme med på stafettlaget, men jeg absolutt et mål om å klare det, sier Sjåstad Christiansen til TV 2 Sporten.

Men som en ung skikytter skjønner Sjåstad Christiansen, som har fått kallenavnet valpen, at det kan bli tøft.

– Jeg er fortsatt i utvikling. Jeg er fortsatt bare en liten valp, som de kaller meg. Gudene vet hvorfor jeg har fått det kallenavnet, flirer Sjåstad Christiansen.

Se intervju med Vetle Sjåstad Christiansen under:

703097

Resultat stafettcupen:
1. Russland - 305 poeng
2. Norge - 302 poeng
3. Frankrike - 296 poeng
4. Tyskland - 267 poeng
6. Østerrike - 243 poeng