I EN EGEN KLASSE: Petter Northug jr. var utilnærmelig på 15 kilometeren i Lahti søndag. (Foto: Markku Ulander, © TT NR**LON**)
I EN EGEN KLASSE: Petter Northug jr. var utilnærmelig på 15 kilometeren i Lahti søndag. (Foto: Markku Ulander, © TT NR**LON**)

Northug knuste konkurrentene med kanonløp

– Karrierebeste, sier Petter Northug jr. om utklassingen på 15 kilometer klassisk i Lahti.

Lahti/Bergen (TV 2 Sporten): Petter Northug jr. klarte endelig å ta gull på intervallstart da han knuste konkurrentene på 15 kilometer fri teknikk i VM i Val di Fiemme. Søndag var Mosvik-ekspressen igjen i storslag på intervallstart da klassisk på samme distansen stod på programmet i Lahti.

– Karrierebeste
For Northug åpnet i et forrykende tempo og satte tidlig standarden. 27-åringen hadde 11,7 sekunder ned til Calle Halfvarsson ved passering 3,4 kilometer - derfra og ut var det aldri noen tvil.

Northug fortsatt i høyt tempo og gikk i mål til en knusende seier 31,7 sekunder foran Aleksej Poltoranin.

– Jeg har aldri vært 32 dager i høyden før et mesterskap. Jeg tror jeg høster godt av det, og det kommer jeg nok til å gjøre ut sesongen. Den følelsen jeg har nå håper jeg vedvarer. Jeg har ett løp i karrieren som kan tilnærme seg dette, det var i Davos i fjor. Men dette var nok karrierebeste, sier Northug til TV 2 Sporten.

Se intervju med Northug i videovinduet øverst på siden!

For med to sterke triumfer på intervallstart denne sesongen, sier Northug med et smil at det er intervallstart som er langrenn.

– Jeg er litt sånn motstander av fellesstartløpere som bare ligg bak og lader kanonene før slutten. Det er dette her som er langrenn når du må gjøre løpet selv, sier Northug.

Les også: Sjekk Northugs draktbeskjed: «Haters gonna hate»

Jakter verdenscupseier
Martin Johnsrud Sunby fikk med seg en sølvmedalje fra den eneste øvelsen han gikk i VM. Sykdom satte en stopper for videre deltakelse, men i Lahti slo han tilbake. Et strålende løp ga Johnsrud Sundby en sterk tredjeplass i hard kamp med andremann Aleksej Poltoranin og Lukas Bauer.

Seieren til Northug gjør at det er ny spenning i verdenscupen. Før de siste rennene leder sveitseren Dario Cologna med 123 poeng på Northug. Cologna gikk ikke i Lahti søndag, og han kommer heller ikke til å gå sprinten i Drammen til uken. Det styrker Northugs sjanser til å ta igjen sveitseren.

– Jeg tror Dario skjelver litt i boksershortsen, sier Northug til TV 2 Sporten, som samtidig sender ut et skremmeskudd før onsdagens sprint i Drammen.

– Jeg tror de kan bli jevnt om verdenscupen. Det er bare til å lade kanonen, for det kommer det til å smelle.

Resultater 15 kilometer klassisk:
1. Petter Northug jr.
2. Aleksej Poltoranin + 31,7 sekunder
3. Martin Johnsrud Sunby + 35,1 sekunder
4. Lukas Bauer + 43 sekunder
5. Tobias Angerer + 51,1 sekunder