Nadal tilbake på betong med seier

Rafael Nadal spilte lørdag sin første kamp på hardcourt etter sitt lange skadeavbrekk, og han spilte seg greit til 3. runde i Indian Wells-turneringen med 7-6, 6-2 over Ryan Harrison.

Den tidligere verdenseneren er bare 5.-seedet i turneringen han vant i 2007 og 2009. Likevel fikk han det meste av oppmerksomheten lørdag, i sin første hardcourtkamp på 346 dager. Etter litt startproblemer endte han med en overbevisende seier på drøyt halvannen time.

– For to uker siden visste jeg ikke om jeg ville være i stand til å stille opp her. Spillet mitt var helt OK. Det var ikke noe spesielt, men helt greit. Det viktigste var å vinne slik at jeg får flere kamper, sa Nadal.

Han har varmet opp med tre mindre turneringer på favorittunderlaget grus. Det ga to titler og ett finaletap, men i Indian Wells er alle de beste med, og underlaget er også tøffere for knærne.

Allerede i kvartfinalen kan han møte Roger Federer, som slo Denis Istomin 6-2, 6-3 lørdag. Sveitseren hadde aldri bruddball mot seg og brukte bare 57 minutter.

Nadals landsmann David Ferrer, som nå er rangert foran ham og fjerdeseedet i turneringen, ble det første store navnet som ble slått ut. Sørafrikanske Kevin Anderson vant 3-6, 6-4, 6-3. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2