Tre av fire nordmenn videre til finaleomgangen

Henrik Kristoffersen på 18.-plass var best av de norske etter førsteomgangen i verdenscuprennet i slalåm i Kranjska Gora søndag.

Han får med seg Truls Johansen (nummer 20) og Leif Kristian Haugen (nummer 26) til finaleomgangen. Bare unggutten Sebastian Foss Solevaag ble slått ut. Han endte på 39.-plass og var 5,94 sekunder bak franskmannen Alexis Pinturault som leder.

Franskmannen kjørte inn til 50,79 sekunder på det bløte og vanskelige underlaget. Han ligger så mye som 1,45 sekund foran svenske Andre Myhrer. Kroaten Ivica Kostelic er nummer tre.

Verdenscupleder Marcel Hirscher hadde store problemer underveis i den første omgangen. Han gjorde en kjempefeil i målhenget og måtte nærmest stoppe helt opp. Dermed endte han på en, for ham, skuffende åttendeplass i den første omgangen. Han ligger 2,11 sekunder bak Pinturault.

Henrik Kristoffersen som kjører for en plass i verdenscupfinalen i slalåm, ligger 3,47 sekunder bak den franske lederen, mens Truls Johansen er 3,82 sekunder bak. Haugen, den siste av de norske som får kjøre finaleomgangen, har 4,62 sekunder fram til teten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2