Hopkins ble mester og satte aldersrekord

Bernard Hopkins slo Tavoris Cluod, ble mester i lett tungvekt i International Boxing Federation (IBF) og slo sin egen aldersrekord.

I en alder av 48 år slo han 17 år yngre Cloud på poeng. Alle dommerne hadde Hopkins som vinner over den, før kampen, ubeseirede mesteren, og dermed slo han sin egen aldersrekord som den eldste verdensmester noensinne i et av de store og betydningsfulle forbundene, med to år.

– Det er helt klart at vi som tilhører «40 pluss-klubben» stadig er i føringen. Nå klarte jeg å skrive boksehistorie igjen. Jeg knuste en ung mester, og dere kommer trolig aldri til å se ham igjen, slo Hopkins fast etter kampen som gikk over 12 runder.

Han gikk sin første profesjonelle kamp i bokseringen for 25 år siden, men er stadig like sprek, og lørdag kveld bokset han sin 31. tittelkamp. Det er ikke mange i boksehistorien som har vært med på det heller.

– Taktikken min i kampen mot Cloud var å bruke farten og refleksene mine, for jeg har fortsatt både hastighet og styrke i en alder av 48, sa han.

Dommerne hadde Hopkins som vinner med dommerstemmene 117-111, 116-112 og 116-112. Det viser at han vant en ganske klar seier over den mye yngre motstanderen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2