Andreas Håtveit (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)
Andreas Håtveit (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)

Forbannet etter fjerdeplassen: – Jeg ble bortdømt. Det er det ingen tvil om

Andreas Håtveit diskuterte åpenlyst med den ene dommeren etter at medaljen glapp.

(TV 2 Sporten): Oppgitt og en smule irritert. Andreas Håtveit var lite fornøyd med dommerne etter at han måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i VM i slopestyle. Rett foran TV 2s kamera støtte han på den ene dommeren og la ingenting i mellom.

– Det er helt sykt. Jeg setter et godt run, mens han ene som ender foran meg har flere feil. Dette var surt, altså. Skikkelig surt. Jeg klarte å lande et run under dårlige forhold, noe jeg er fornøyd med, men den fjerdeplassen er sur altså, sier han til TV 2 Sporten.

Se Håtveits krangel med dommeren i videovinduet øverst i artikkelen

Les også: Norsk slopestylestjerne kritisk til VM-løypa

Håtveit lå på annenplass etter sitt annet forsøk på 88,2 poeng, men det holdt ikke inn. Thomas Wallisch fra USA gikk helt til topps med 94,8 poeng, mens briten James Woods sikret sølvet. Sistnevnte slet med å lande skikkelig i sitt siste hopp, men havnet likevel på seierspallen. Det fikk Håtveit til å reagere.

– Han engelskmannen (som endte på andreplass journ anm.) er dyktig på ski, men han leverte ikke så godt synes jeg. Han hadde flere ting han slurvet med noe dommerne pleier å være skikkelig strenge på. Men i dag av en eller annen grunn så brydde de seg ikke.

Han er ikke fornøyd med begrunnelsen han fikk av dommeren.

– Han har egentlig ganske dårlige argumenter spør du meg, men det er han som er dommeren så det er ikke noe jeg kan få gjort noe med.

– Føler du deg bortdømt?

- Ja, det gjør jeg.

– Hvordan er det?

– Det er alltid surt, men over en tiårsperiode så jevner det seg ut. Noen gang er de for deg - andre ganger i mot. I dag var de i mot.

– Er det trynefaktor?

– Det virker sånn. De liker noen bedre enn andre.

– I alle dommersporter er det slik. En må håpe på at det blir så bra som mulig, og de har en del å gå på foreløpig.

(TV 2 Sporten/NTB)